Een vegetarische pompoenlasagne met een romige saliesaus is een simpele lasagne die makkelijk te maken is. Extra lekker met geroosterde pompoen en hazelnoten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de pompoen, verwijder de pompoenpitten en snijd in plakken. Verdeel de plakken over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de pompoenplakken. Ze zijn goed als ze zacht zijn geworden. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden Celsius zodra de pompoen eruit is.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de hazelnoten grof. Was de salie, verwijder de takjes en houd een aantal blaadjes apart voor de garnering. Hak de rest van de salieblaadjes vrij fijn.
Verhit 50 gram roomboter in een sauspan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg 60 gram bloem toe en laat de roux enkele minuten gaar worden om de bloemsmaak te verwijderen.
Voeg geleidelijk 700 ml melk erbij en roer telkens glad met een garde om klontjes te voorkomen. Laat de saus indikken tot de gewenste dikte en roer er de gehakte salie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Begin de lasagne op te bouwen met een laag pompoen, dan lasagnevellen en een laagje saliesaus. Strooi hier een deel van de Parmezaanse kaas en gehakte hazelnoten overheen.
Plaats hier weer een laag pompoen op en herhaal voor de resterende laagjes. Houd een deel van de hazelnoten apart voor de bovenkant. Eindig de lasagne met een dun laagje saliesaus en maak af met geraspte kaas, geraspte Parmezaanse kaas en een aantal salieblaadjes.
Bak de lasagne gaar in 30 tot 40 minuten en bestrooi in de laatste 5 tot 10 minuten de resterende hazelnoten over de bovenkant. Als je dit al direct zou doen zouden de nootjes verbranden. Eet smakelijk!
Welke pompoen voor een pompoenlasagne?
Je kunt allerlei soorten pompoen gebruiken voor het maken van een lasagne. Gebruik bijvoorbeeld een flespompoen, kabocha pompoen, hokkaido pompoen of een stuk van een reuzenpompoen.
Kan ik meer groenten toevoegen aan een pompoenlasagne?
Als je een extra soort groenten wilt toevoegen aan de pompoenlasagne kun je bijvoorbeeld denken aan spinazie, champignons of erwtjes.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.