Deze rode kool ovenschotel met gehakt is extra lekker met een krokant laagje. Een heerlijke winterse maaltijd van rode kool met appeltjes, kruidig gehakt en aardappelpuree.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Maak eventueel zelf de gestoofde rode kool met appeltjes, of gebruik rode kool uit de vriezer of uit pot.
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in een middelgrote pan, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg zodra de ui glazig is geworden het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, anderhalve theelepel zwarte peper en zout naar smaak toe.
Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en maak hier een gladde puree van. Het meest gladde resultaat krijg je door de aardappelen door een fijne zeef te wrijven met een soeplepel.
Roer ongeveer 50 gram roomboter door de aardappelen en breng op smaak met zout en een halve theelepel zwarte peper.
Verdeel de rode kool over de ovenschaal, dan het kruidige gehakt en eindig met de aardappelpuree. Verdeel een flinke handvol paneermeel over de ovenschotel en leg her en der een beetje boter bovenop.
Bak de rode kool ovenschotel mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Welke rode kool voor een rode kool ovenschotel?
Je kunt verschillende soorten gestoofde rode kool gebruiken in een ovenschotel. Je kunt deze zelf maken, bijvoorbeeld rode kool met appeltjes of rode kool met granaatappel.
Je kunt voor kant-en-klare rode kool zowel diepvries soorten als rode kool uit pot gebruiken.
Welke aardappelen voor aardappelpuree?
Voor het maken van aardappelpuree kun je het beste kruimige of iets kruimige aardappelen gebruiken. Je kunt eventueel ook kant-en-klare aardappelpuree gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.