Rode kool ovenschotel met gehakt
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode kool ovenschotel met gehakt

Deze rode kool ovenschotel met gehakt is extra lekker met een krokant laagje. Een heerlijke winterse maaltijd van rode kool met appeltjes, kruidig gehakt en aardappelpuree.

1 uur 20 minuten
4 personen
Rode kool ovenschotel met gehakt ingrediënten

Recept rode kool ovenschotel met gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 07-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Maak eventueel zelf de gestoofde rode kool met appeltjes, of gebruik rode kool uit de vriezer of uit pot.

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in een middelgrote pan, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Rode kool ovenschotel met gehakt
Rode kool ovenschotel met gehakt

Rode kool ovenschotel met gehakt afmaken – 1 uur

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg zodra de ui glazig is geworden het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, anderhalve theelepel zwarte peper en zout naar smaak toe.

Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en maak hier een gladde puree van. Het meest gladde resultaat krijg je door de aardappelen door een fijne zeef te wrijven met een soeplepel.

Roer ongeveer 50 gram roomboter door de aardappelen en breng op smaak met zout en een halve theelepel zwarte peper.

Verdeel de rode kool over de ovenschaal, dan het kruidige gehakt en eindig met de aardappelpuree. Verdeel een flinke handvol paneermeel over de ovenschotel en leg her en der een beetje boter bovenop.

Bak de rode kool ovenschotel mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

Tips!

Welke rode kool voor een rode kool ovenschotel?

Je kunt verschillende soorten gestoofde rode kool gebruiken in een ovenschotel. Je kunt deze zelf maken, bijvoorbeeld rode kool met appeltjes of rode kool met granaatappel.

Je kunt voor kant-en-klare rode kool zowel diepvries soorten als rode kool uit pot gebruiken.

Welke aardappelen voor aardappelpuree?

Voor het maken van aardappelpuree kun je het beste kruimige of iets kruimige aardappelen gebruiken. Je kunt eventueel ook kant-en-klare aardappelpuree gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
836.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
66.32 g
6.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
44.03 g
24.97 g
Eiwitten
39.41 g
Vezels
11.92 g
Natrium
883.32 mg
Mineralen
Ijzer
4.13 mg
Calcium
134.89 mg
Magnesium
118.99 mg
Kalium
118.99 mg
Fosfor
485.16 mg
Koper
0.42 mg
Zink
8.6 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
136.53 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.47 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
1.15 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
60.2 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode kool ovenschotel met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.