Rode kool ovenschotel met gehakt

(16)

Deze rode kool ovenschotel met gehakt is extra lekker met een krokant laagje. Een heerlijke winterse maaltijd van rode kool met appeltjes, kruidig gehakt en aardappelpuree. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rode kool ovenschotel met gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram rode kool met appeltjes
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 gram roomboter
  • 600 gram rundergehakt (of half-om-half)
  • halve ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels zwarte peper
  • zout naar smaak
  • flinke handvol paneermeel
Rode kool ovenschotel met gehakt Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • middelgrote pan met deksel
  • snijplank & koksmes
  • houten lepel
  • grote bakpan
  • oven
  • ovenschaal
  • pureeknijper of fijne zeef

Bereiding


Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-kool-ovenschotel-met-gehakt


Voorbereiding – 20 minuten

Maak eventueel zelf de gestoofde rode kool met appeltjes, of gebruik rode kool uit de vriezer of uit pot.

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in een middelgrote pan, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Rode kool ovenschotel met gehakt
Rode kool ovenschotel met gehakt

Rode kool ovenschotel met gehakt afmaken – 1 uur

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg zodra de ui glazig is geworden het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, anderhalve theelepel zwarte peper en zout naar smaak toe.

Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en maak hier een gladde puree van. Het meest gladde resultaat krijg je door de aardappelen door een fijne zeef te wrijven met een soeplepel.

Roer ongeveer 50 gram roomboter door de aardappelen en breng op smaak met zout en een halve theelepel zwarte peper.

Verdeel de rode kool over de ovenschaal, dan het kruidige gehakt en eindig met de aardappelpuree. Verdeel een flinke handvol paneermeel over de ovenschotel en leg her en der een beetje boter bovenop.

Bak de rode kool ovenschotel mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Rode kool ovenschotel met gehakt: Veel gestelde vragen

Welke rode kool voor een rode kool ovenschotel?

Je kunt verschillende soorten gestoofde rode kool gebruiken in een ovenschotel. Je kunt deze zelf maken, bijvoorbeeld rode kool met appeltjes of rode kool met granaatappel.

Je kunt voor kant-en-klare rode kool zowel diepvries soorten als rode kool uit pot gebruiken.

Welke aardappelen voor aardappelpuree?

Voor het maken van aardappelpuree kun je het beste kruimige of iets kruimige aardappelen gebruiken. Je kunt eventueel ook kant-en-klare aardappelpuree gebruiken.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.