Prei à la crème is zo'n bijgerecht met weinig ingrediënten en veel smaak. Heerlijke zachte prei in een roomsausje, extra lekker met nootmuskaat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-11-2024
Was de prei en snijd deze in dikke ringen, gebruik ook het meeste van het groene deel.
Verhit 75 gram roomboter in een grote pan en stoof hier de prei ongeveer 10 minuten lang in op middellaag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Schenk 250 ml room erbij en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot de prei zacht is geworden. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Eet smakelijk!
Welke room voor prei à la crème?
Je kunt voor prei à la crème zowel slagroom als kookroom gebruiken. Je kunt eventueel ook crème fraîche gebruiken i.p.v. room.
Kan ik kruiden toevoegen aan de prei à la crème?
Behalve peper, zout en nootmuskaat is kerrie ook een goede combinatie met prei en room.
Per 1 persoonsportie:
Dankjewel Elly, dat is fijn om te horen! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.