Güveç is een heerlijke Turkse stoofpot met o.a. aubergine, paprika en aardappelen. Een makkelijke stoofpot bomvol smaak en het lekkerste met Turkse rijst, yoghurt en sumak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-10-2024
Haal het vlees vooraf uit de koelkast en verwijder overtollig vet en spieren. Snijd het stoofvlees in kleine blokjes.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in vrij grote stukken.
Was de aubergine en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze ook in blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof.
Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in delen mooi bruin aan alle kanten.
Bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuutjes mee en voeg dan de aubergine toe. Bak de aubergine ongeveer 5 minuten lang mee.
Bak de paprika nog enkele minuten mee en voeg dan de takjes tijm en tomatenpuree toe. Bak het geheel nog enkele minuten mee.
Voeg de tomaten toe en schenk er water bij tot het geheel net niet onder staat. Breng aan de kook, plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag zodra de stoofpot kookt.
Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, haal de deksel van de pan en laat de stoofpot een beetje inkoken.
Verwijder de takjes tijm en breng de Güveç op smaak met zout. Serveer bijvoorbeeld met Turkse rijst en Turkse yoghurt met sumak, eet smakelijk!
Met welke vlees wordt Turkse Gümeç gemaakt?
De Turkse stoofpot Gümeç kan met rundvlees of lamsvlees worden gemaakt, soms wordt er ook geitenvlees gebruikt.
Wat is sumak?
Sumak is een fruitig en zurig besje met een diep rode kleur. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.