Güveç - Turkse stoofpot
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Güveç - Turkse stoofpot

Güveç is een heerlijke Turkse stoofpot met o.a. aubergine, paprika en aardappelen. Een makkelijke stoofpot bomvol smaak en het lekkerste met Turkse rijst, yoghurt en sumak.

2 uur 50 minuten
4 personen
Güveç - Turkse stoofpot ingrediënten

Recept güveç - turkse stoofpot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 50 minuten.

Bijgewerkt op: 01-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
2 uur 30 minuten
Totale tijd
2 uur 50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Haal het vlees vooraf uit de koelkast en verwijder overtollig vet en spieren. Snijd het stoofvlees in kleine blokjes.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in vrij grote stukken. 

Was de aubergine en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze ook in blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof.

Güveç - Turkse stoofpot
Güveç - Turkse stoofpot

De Güveç - Turkse stoofpot afmaken – 2 uur + 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in delen mooi bruin aan alle kanten.

Bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuutjes mee en voeg dan de aubergine toe. Bak de aubergine ongeveer 5 minuten lang mee.

Bak de paprika nog enkele minuten mee en voeg dan de takjes tijm en tomatenpuree toe. Bak het geheel nog enkele minuten mee.

Voeg de tomaten toe en schenk er water bij tot het geheel net niet onder staat. Breng aan de kook, plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag zodra de stoofpot kookt.

Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, haal de deksel van de pan en laat de stoofpot een beetje inkoken. 

Verwijder de takjes tijm en breng de Güveç op smaak met zout. Serveer bijvoorbeeld met Turkse rijst en Turkse yoghurt met sumak, eet smakelijk!

Tips!

Met welke vlees wordt Turkse Gümeç gemaakt?

De Turkse stoofpot Gümeç kan met rundvlees of lamsvlees worden gemaakt, soms wordt er ook geitenvlees gebruikt.

Wat is sumak?

Sumak is een fruitig en zurig besje met een diep rode kleur. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
589.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.86 g
6.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.78 g
11.08 g
Eiwitten
50.1 g
Vezels
5.85 g
Natrium
721.43 mg
Mineralen
Ijzer
6.1 mg
Calcium
73.11 mg
Magnesium
80.71 mg
Kalium
80.71 mg
Fosfor
437.3 mg
Koper
0.37 mg
Zink
10.36 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
30.8 µg
Vitamines
Vitamine C
141.87 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
3.54 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.47 mg
Vitamine B6
1.16 mg
Vitamine B12
4.03 µg
Foliumzuur
58.9 µg
Vitamine E
0.66 mg
Vitamine K
8.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Güveç - Turkse stoofpot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.