Spaghettipompoen bolognese
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaghettipompoen bolognese

Een spaghettipompoen heeft een zachte en volle smaak, een heerlijk alternatief voor pasta. Deze spaghettipompoen bolognese is makkelijk en extra lekker door de extra groenten.

1 uur
4 personen
Spaghettipompoen bolognese ingrediënten
Recept spaghettipompoen bolognese

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Bolognesesaus maken – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Bak het gehakt mee tot het rul is en bak dan de tomatenpuree nog een minuut mee.

Schenk ongeveer 100 ml rode wijn samen met een eetlepel Provençaalse kruiden erbij en laat het geheel 3 minuten bakken. Schenk de passata erbij, plaats een deksel op de pan en laat de saus zachtjes sudderen terwijl je de pompoen maakt.

Spaghettipompoen bolognese
Spaghettipompoen bolognese

Spaghettipompoen bolognese afmaken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de spaghetti pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout. Bak de spaghettipompoen gaar in ongeveer 30 minuten.

Gebruik een vork om de binnenkant van de spaghettipompoen los te maken.

Breng de makkelijke bolognese saus op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Verdeel de saus over de pompoen en bestrooi met Parmezaanse kaas. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik spaghettipompoen kopen?

In het seizoen is deze bij de meeste supermarkten en op de markt verkrijgbaar. Je kunt ze in de herfst vaak tussen de andere soorten pompoenen vinden.

Hoe groot is een spaghettipompoen?

Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, van grote exemplaren tot kleinere pompoenen. Soms zijn ze volledig geel en soms hebben ze groene strepen op de schil.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
400.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.11 g
19.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.27 g
8.69 g
Eiwitten
26.13 g
Vezels
7.05 g
Natrium
655.89 mg
Mineralen
Ijzer
4.38 mg
Calcium
291.4 mg
Magnesium
83.29 mg
Kalium
83.29 mg
Fosfor
411.61 mg
Koper
0.52 mg
Zink
5.66 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.13 µg
Vitamines
Vitamine C
88.21 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
6.78 mg
Vitamine B1
0.43 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
0.25 µg
Foliumzuur
67.87 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
8.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spaghettipompoen bolognese"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.