Een spaghettipompoen heeft een zachte en volle smaak, een heerlijk alternatief voor pasta. Deze spaghettipompoen bolognese is makkelijk en extra lekker door de extra groenten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghettipompoen-bolognese
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Bak het gehakt mee tot het rul is en bak dan de tomatenpuree nog een minuut mee.
Schenk ongeveer 100 ml rode wijn samen met een eetlepel Provençaalse kruiden erbij en laat het geheel 3 minuten bakken. Schenk de passata erbij, plaats een deksel op de pan en laat de saus zachtjes sudderen terwijl je de pompoen maakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de spaghetti pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout. Bak de spaghettipompoen gaar in ongeveer 30 minuten.
Gebruik een vork om de binnenkant van de spaghettipompoen los te maken.
Breng de makkelijke bolognese saus op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Verdeel de saus over de pompoen en bestrooi met Parmezaanse kaas. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!
Waar kan ik spaghettipompoen kopen?
In het seizoen is deze bij de meeste supermarkten en op de markt verkrijgbaar. Je kunt ze in de herfst vaak tussen de andere soorten pompoenen vinden.
Hoe groot is een spaghettipompoen?
Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, van grote exemplaren tot kleinere pompoenen. Soms zijn ze volledig geel en soms hebben ze groene strepen op de schil.
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!