Spaghettipompoen bolognese

(5)

Een spaghettipompoen heeft een zachte en volle smaak, een heerlijk alternatief voor pasta. Deze spaghettipompoen bolognese is makkelijk en extra lekker door de extra groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaghettipompoen bolognese

Ingrediënten


  • 1 spaghettipompoen
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 100 ml rode wijn
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 250 ml passata
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol geraspte Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan met deksel
  • houten lepel
  • oven
  • bakplaat
  • vork

Spaghettipompoen bolognese Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghettipompoen-bolognese


Bolognesesaus maken – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Bak het gehakt mee tot het rul is en bak dan de tomatenpuree nog een minuut mee.

Schenk ongeveer 100 ml rode wijn samen met een eetlepel Provençaalse kruiden erbij en laat het geheel 3 minuten bakken. Schenk de passata erbij, plaats een deksel op de pan en laat de saus zachtjes sudderen terwijl je de pompoen maakt.

Spaghettipompoen bolognese
Spaghettipompoen bolognese

Spaghettipompoen bolognese afmaken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de spaghetti pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout. Bak de spaghettipompoen gaar in ongeveer 30 minuten.

Gebruik een vork om de binnenkant van de spaghettipompoen los te maken.

Breng de makkelijke bolognese saus op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Verdeel de saus over de pompoen en bestrooi met Parmezaanse kaas. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Spaghettipompoen bolognese: Veel gestelde vragen

Waar kan ik spaghettipompoen kopen?

In het seizoen is deze bij de meeste supermarkten en op de markt verkrijgbaar. Je kunt ze in de herfst vaak tussen de andere soorten pompoenen vinden.

Hoe groot is een spaghettipompoen?

Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, van grote exemplaren tot kleinere pompoenen. Soms zijn ze volledig geel en soms hebben ze groene strepen op de schil.

0 reacties op Spaghettipompoen bolognese

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.