Ohmydish.nl


Gevulde vijgen

Deze gevulde vijgen zijn een heerlijk en makkelijk (borrel) hapje die je zó op tafel kunt zetten. De combinatie met rauwe ham is geweldig!

5 minuten 3 personen Tapas
Gevulde vijgen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 rijpe verse vijgen
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 1 eetlepel naturel roomkaas
Gevulde vijgen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • theedoek of keukenpapier
  • snijplank & klein mesje

Bereiden


5 minuten 3 personen Tapas

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-vijgen


De gevulde verse vijgen maken -- 5 minuten

Was de verse vijgen indien nodig, doe dit voorzichtig aangezien verse (en rijpe) vijgen snel stuk kunnen gaan. Dep de vijgen droog met een theedoek of keukenpapier. 

Snijd de stengeltjes van de vijgen af. Snijd dan de vijgen vanaf de bovenkant in 4 partjes, tot bijna helemaal door. Zorg ervoor dat je de vijg niet helemaal doorsnijd. 

Gevulde verse vijgen
Gevulde verse vijgen

Halveer een plak gedroogde ham en verdeel de gedroogde ham over de 6 vijgen. Voeg een klein eetlepeltje naturel roomkaas toe bovenop de ham in de vijg en serveer direct. Geniet ervan!

Aangeraden product (1)


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Warme abrikozen
Volgend recept →
Kip piri piri

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.