Deze gevulde vijgen zijn een heerlijk en makkelijk (borrel) hapje die je zó op tafel kunt zetten. De combinatie met rauwe ham is geweldig!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-vijgen
Was de verse vijgen indien nodig, doe dit voorzichtig aangezien verse (en rijpe) vijgen snel stuk kunnen gaan. Dep de vijgen droog met een theedoek of keukenpapier.
Snijd de stengeltjes van de vijgen af. Snijd dan de vijgen vanaf de bovenkant in 4 partjes, tot bijna helemaal door. Zorg ervoor dat je de vijg niet helemaal doorsnijd.
Halveer een plak gedroogde ham en verdeel de gedroogde ham over de 6 vijgen. Voeg een klein eetlepeltje naturel roomkaas toe bovenop de ham in de vijg en serveer direct. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.