Ohmydish.nl


Gevulde vijgen

Deze gevulde vijgen zijn een heerlijk en makkelijk (borrel) hapje die je zó op tafel kunt zetten. De combinatie met rauwe ham is geweldig!

Gevulde vijgen
5 minuten 3 personen Tapas
Gevulde vijgen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 rijpe verse vijgen
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 1 eetlepel naturel roomkaas
Gevulde vijgen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • theedoek of keukenpapier
  • snijplank & klein mesje

Bereiden

5 minuten 3 personen Tapas

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-vijgen


De gevulde verse vijgen maken -- 5 minuten

Was de verse vijgen indien nodig, doe dit voorzichtig aangezien verse (en rijpe) vijgen snel stuk kunnen gaan. Dep de vijgen droog met een theedoek of keukenpapier. 

Snijd de stengeltjes van de vijgen af. Snijd dan de vijgen vanaf de bovenkant in 4 partjes, tot bijna helemaal door. Zorg ervoor dat je de vijg niet helemaal doorsnijd. 

Gevulde verse vijgen
Gevulde verse vijgen

Halveer een plak gedroogde ham en verdeel de gedroogde ham over de 6 vijgen. Voeg een klein eetlepeltje naturel roomkaas toe bovenop de ham in de vijg en serveer direct. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Kip piri piri

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.