Deze gevulde vijgen zijn een heerlijk en makkelijk (borrel) hapje die je zó op tafel kunt zetten. De combinatie met rauwe ham is geweldig!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-vijgen
Was de verse vijgen indien nodig, doe dit voorzichtig aangezien verse (en rijpe) vijgen snel stuk kunnen gaan. Dep de vijgen droog met een theedoek of keukenpapier.
Snijd de stengeltjes van de vijgen af. Snijd dan de vijgen vanaf de bovenkant in 4 partjes, tot bijna helemaal door. Zorg ervoor dat je de vijg niet helemaal doorsnijd.
Halveer een plak gedroogde ham en verdeel de gedroogde ham over de 6 vijgen. Voeg een klein eetlepeltje naturel roomkaas toe bovenop de ham in de vijg en serveer direct. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!