De populairste en misschien wel makkelijkste Spaanse tapas. Deze heerlijke knoflookchampignons zijn in een mum van tijd klaar!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knoflookchampignons-tapas
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.
Pel de knoflooktenen en snijd deze in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie op laag vuur in een grote bakpan en voeg de knoflook toe. Zet na enkele minuten het vuur hoog en voeg de helft van de champignons toe.
Als je alle champignons tegelijk toe zal voegen, zullen ze niet mooi bruin bakken. Voeg na enkele minuten de andere helft van de champignons toe en bak het geheel tot ze mooi goudbruin zijn.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Hoe heten tapas champignons in het Spaans?
Deze klassieke tapas heet champiñones al ajillo.
Welke champignons voor tapas?
Je kunt om de klassieke knoflookchampignons tapas te maken het beste witte champignons gebruiken, klein of middelgroot. Je kunt eventueel kastanjechampignons gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.