Knoflookchampignons tapas
😍 56Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Knoflookchampignons tapas veganistisch

De populairste en misschien wel makkelijkste Spaanse tapas. Deze heerlijke knoflookchampignons zijn in een mum van tijd klaar!

20 minuten
2 personen
Knoflookchampignons tapas ingrediënten
Recept knoflookchampignons tapas

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 04-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

De knoflookchampignons tapas maken – 20 minuten

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.

Pel de knoflooktenen en snijd deze in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.

Knoflookchampignons tapas
Knoflookchampignons tapas

Verhit een flinke scheut olijfolie op laag vuur in een grote bakpan en voeg de knoflook toe. Zet na enkele minuten het vuur hoog en voeg de helft van de champignons toe.

Als je alle champignons tegelijk toe zal voegen, zullen ze niet mooi bruin bakken. Voeg na enkele minuten de andere helft van de champignons toe en bak het geheel tot ze mooi goudbruin zijn.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Hoe heten tapas champignons in het Spaans?

Deze klassieke tapas heet champiñones al ajillo.

Welke champignons voor tapas?

Je kunt om de klassieke knoflookchampignons tapas te maken het beste witte champignons gebruiken, klein of middelgroot. Je kunt eventueel kastanjechampignons gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

56 waarderingen
😍
56
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
80.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.08 g
0.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.11 g
0.77 g
Eiwitten
4.11 g
Vezels
4.18 g
Natrium
689.04 mg
Mineralen
Ijzer
1.88 mg
Calcium
27.2 mg
Magnesium
18.29 mg
Kalium
18.29 mg
Fosfor
168.05 mg
Koper
0.78 mg
Zink
0.59 mg
Jodium
1.11 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
12.3 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.56 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
40.15 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Knoflookchampignons tapas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.