De populairste en misschien wel makkelijkste Spaanse tapas. Deze heerlijke knoflookchampignons zijn in een mum van tijd klaar!
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 04-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.
Pel de knoflooktenen en snijd deze in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie op laag vuur in een grote bakpan en voeg de knoflook toe. Zet na enkele minuten het vuur hoog en voeg de helft van de champignons toe.
Als je alle champignons tegelijk toe zal voegen, zullen ze niet mooi bruin bakken. Voeg na enkele minuten de andere helft van de champignons toe en bak het geheel tot ze mooi goudbruin zijn.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie. Serveer direct, eet smakelijk!
Hoe heten tapas champignons in het Spaans?
Deze klassieke tapas heet champiñones al ajillo.
Welke champignons voor tapas?
Je kunt om de klassieke knoflookchampignons tapas te maken het beste witte champignons gebruiken, klein of middelgroot. Je kunt eventueel kastanjechampignons gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.