Gambas al ajillo
😍 42Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo zijn gambas in knoflookolie. Deze lekkere grote garnalen zijn gebakken in echte keramische tapas schaaltjes.

10 minuten
2 personen
Recept gambas al ajillo
Gambas al ajillo ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Mocht je gebruik maken van ingevroren gamba's, ontdooi deze dan eerst. Je kunt dit doen door de gamba's in een bakje met lauwwarm water te leggen. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal (mits aanwezig).

Snijd de 3 teentjes knoflook in dunne plakjes. Snijd ook de 2 kleine Spaanse pepertjes in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt de zaadlijsten erin laten zitten voor een pittiger recept.

Besprenkel de gamba's met een klein beetje zeezout en breng op smaak met versgemalen witte peper.

Gambas al ajillo
Gambas al ajillo

De gambas al ajillo maken – 5 minuten

Plaats de tapas schaaltjes op het fornuis. Wees er zeker van dat de schaaltjes vuurvast zijn anders kunnen ze uit elkaar spatten!

Voeg ongeveer 50 ml extra virgin olijfolie toe per bakje, of vul de bakjes tot iets minder dan de helft. Verhit op middel-hoog vuur. Verdeel de dungesneden knoflook en Spaanse pepertjes over de 2 schaaltjes.

Zodra de knoflook begint te verkleuren voeg je de gamba's toe. Bak een minuut lang mee en draai de gamba's een keer om. Zet het vuur uit, door de aardewerk schaaltjes blijven deze nog een tijd heet.

Garneer met fijngesneden verse peterselie en voeg eventueel een klein snufje extra zeezout toe. Serveer direct, het mooiste is om deze gambas al ajillo te serveren terwijl de gamba's nog doorbakken in de schaaltjes.

Verplaats de tapas met behulp van ovenwanten of een dikke keukendoek. Serveer met eventueel wat brood om in de olie te dippen. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik de gambas al ajillo ook verdubbelen?

Ja, deze tapas zijn heel makkelijk te vermeerderen. Je hebt dan wel meer aardewerk bakjes nodig en eventueel ook meer pitten op het fornuis.

Kan ik de gambas al ajillo ook in een bakpan bereiden?

Dat kan, de smaak zal dan wel minder authentiek zijn aangezien een bakpan zijn hitte anders verdeeld.

Wat kan ik gebruiken in plaats van gamba's?

Je zou eventueel de gamba's kunnen vervangen door kleine(re) garnalen. Deze bakken wel een stuk sneller, dus hou daar rekening mee tijdens het bereiden.

Wat vind je van dit recept?

42 waarderingen
😍
42
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gambas al ajillo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.