Er gaat niets boven heerlijke tapas, deze klassieke aardappeltjes kent iedereen wel. Deze patatas bravas met aioli zijn eens iets anders dan met standaard tomatensaus. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/patatas-bravas-met-aioli
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de aardappels goed, we gaan ze namelijk niet schillen. Snijd de aardappelen in stukken, je kunt ze in partjes snijden of blokjes, net wat je wilt.
Verdeel de aardappels over een grote ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Meng een theelepel gerookte paprikapoeder door de aardappelstukjes samen met een flinke scheut olijfolie.
Breng de aardappels op smaak met peper en zout en bak de aardappels mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Draai ze tijdens het bakken een keer om. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel.
Maak ondertussen een aioli dipsaus, je kunt eventueel ook kant-en-klaar aioli gebruiken.
Verdeel de goudbruine aardappels over kleine bakjes en serveer met aioli en eventueel andere tapas gerechtjes. Eet smakelijk!
Wanneer eet je patatas bravas?
In Spanje zijn patatas bravas onderdeel van tapas, dus samen met andere tapas gerechtjes. Vaak wordt dit pas later in de avond gegeten als avondeten, meestal rond 21.00u - 21.30u
Hoe worden patatas bravas ook wel genoemd?
Ook wel patatas à la brava of papas bravas.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.