Patatas bravas met aioli
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Patatas bravas met aioli vegetarisch

Er gaat niets boven heerlijke tapas, deze klassieke aardappeltjes kent iedereen wel. Deze patatas bravas met aioli zijn eens iets anders dan met standaard tomatensaus.

Patatas bravas met aioli ingrediënten
Recept patatas bravas met aioli

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-09-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de aardappels goed, we gaan ze namelijk niet schillen. Snijd de aardappelen in stukken, je kunt ze in partjes snijden of blokjes, net wat je wilt.

Verdeel de aardappels over een grote ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Meng een theelepel gerookte paprikapoeder door de aardappelstukjes samen met een flinke scheut olijfolie.

Breng de aardappels op smaak met peper en zout en bak de aardappels mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Draai ze tijdens het bakken een keer om. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel.

Patatas bravas met aioli
Patatas bravas met aioli

Patatas bravas met aioli afmaken – 10 minuten

Maak ondertussen een aioli dipsaus, je kunt eventueel ook kant-en-klaar aioli gebruiken.

Verdeel de goudbruine aardappels over kleine bakjes en serveer met aioli en eventueel andere tapas gerechtjes. Eet smakelijk!

Tips!

Wanneer eet je patatas bravas?

In Spanje zijn patatas bravas onderdeel van tapas, dus samen met andere tapas gerechtjes. Vaak wordt dit pas later in de avond gegeten als avondeten, meestal rond 21.00u - 21.30u

Hoe worden patatas bravas ook wel genoemd?

Ook wel patatas à la brava of papas bravas.

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
295.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.67 g
0.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.28 g
2.5 g
Eiwitten
4.67 g
Vezels
4.65 g
Natrium
486.16 mg
Mineralen
Ijzer
1.1 mg
Calcium
35.48 mg
Magnesium
37.72 mg
Kalium
37.72 mg
Fosfor
114.97 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.65 mg
Jodium
0.64 µg
Selenium
0.31 µg
Vitamines
Vitamine C
15.16 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
5.83 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
0.12 µg
Foliumzuur
17.16 µg
Vitamine E
0.99 mg
Vitamine K
2.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Patatas bravas met aioli"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.