Er gaat niets boven heerlijke tapas, deze klassieke aardappeltjes kent iedereen wel. Deze patatas bravas met aioli zijn eens iets anders dan met standaard tomatensaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-09-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de aardappels goed, we gaan ze namelijk niet schillen. Snijd de aardappelen in stukken, je kunt ze in partjes snijden of blokjes, net wat je wilt.
Verdeel de aardappels over een grote ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Meng een theelepel gerookte paprikapoeder door de aardappelstukjes samen met een flinke scheut olijfolie.
Breng de aardappels op smaak met peper en zout en bak de aardappels mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Draai ze tijdens het bakken een keer om. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel.
Maak ondertussen een aioli dipsaus, je kunt eventueel ook kant-en-klaar aioli gebruiken.
Verdeel de goudbruine aardappels over kleine bakjes en serveer met aioli en eventueel andere tapas gerechtjes. Eet smakelijk!
Wanneer eet je patatas bravas?
In Spanje zijn patatas bravas onderdeel van tapas, dus samen met andere tapas gerechtjes. Vaak wordt dit pas later in de avond gegeten als avondeten, meestal rond 21.00u - 21.30u
Hoe worden patatas bravas ook wel genoemd?
Ook wel patatas à la brava of papas bravas.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.