Bladerdeegrolletjes met ham en kaas

(35)

Deze bladerdeegrolletjes met ham en kaas zijn een ideale snack tijdens de borrel. Klaar in een half uur met maar een paar ingrediënten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Bladerdeegrolletjes met ham en kaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 4 eetlepels groene pesto
  • ongeveer 6 plakken rauwe ham (zoals Serrano of Prosciutto)
  • flinke hand geraspte kaas

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • ovenplaat met bakpapier
  • eetlepel of siliconen kwast
  • oven

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeegrolletjes-met-ham-en-kaas


Voorbereiding – 10 minuten

Rol het bladerdeeg uit op een snijplank met bakpapier erop. Het bakpapier zorgt ervoor dat het deeg niet aan de snijplank blijft plakken.

Verdeel 4 - 5 eetlepels verse groene pesto over het bladerdeeg. Dit gaat het makkelijkst met een siliconen kwast of lepel. Leg hier dan de plakken ham op en maak af met geraspte kaas.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Bladerdeegrolletjes met ham en kaas oprollen
Bladerdeegrolletjes met ham en kaas oprollen

Bladerdeegrolletjes met ham en kaas afmaken -- 20 minuten

Rol het bladerdeeg opnieuw op, doe dit vrij strak maar zorg ervoor dat het deeg niet gaat scheuren. Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.

Plaats de bladerdeegrolletjes met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. 

Bladerdeegrolletjes met ham en kaas
Bladerdeegrolletjes met ham en kaas

Bak de bladerdeegrolletjes in 20 minuten af, of tot goudbruin. Serveer bijvoorbeeld als snack, voorafje of bij de high tea. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
35 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.