Pimientos de Padrón
😍 6Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pimientos de Padrón veganistisch

Waan je op een Spaans terras met deze heerlijke pepertjes, ze zijn mild en vol van smaak. Pimientos de Padrón zijn typisch Spaanse tapas die makkelijk te maken zijn met maar 3 ingrediënten.

10 minuten
4 personen

Pimientos de Padrón zijn een zeer populair tapas item op elke Spaanse kaart. Je kunt dit borrelhapje ook gemakkelijk thuis maken met maar 3 ingrediënten.

Men zegt dat het heel soms kan voorkomen dat er een pittige Padrón peper tussen kan zitten. De kans is niet heel groot, ik heb het zelf dan ook nog nooit meegemaakt. 

Deze Spaanse pepers worden meestal gebakken (gefrituurd) in olijfolie, maar soms worden ze ook wel eens in de oven gebakken. Bestrooi ze dan met een beetje olijfolie en bak ze in een oven van 200 graden Celsius tot ze zacht geworden zijn.

Pimientos de Padrón ingrediënten

Recept pimientos de padrón

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-07-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 25-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Pimientos de Padrón maken – 10 minuten

Was de pepertjes en maak ze goed droog met een schone theedoek.

Verhit een dun laagje olijfolie in een grote bakpan.

Zelf pimientos de Padrón maken
Zelf pimientos de Padrón maken

Frituur de pepertjes enkele minuten en draai ze af en toe om. Ze mogen lichtjes donker gaan kleuren, maar zorg dat ze niet te donker kleuren.

Haal ze uit de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Pimientos de Padrón
Pimientos de Padrón

Bestrooi de pepertjes met grof zout (of eventueel maldon zout) en serveer direct, geniet ervan!

Tips!

Waar kun je Pimientos de Padrón pepers kopen?

Je kunt deze heerlijke Spaanse pepers bij de meeste grote supermarkten kopen, ze hebben vaak iets weg van snack paprika's.

Kan ik Pimientos de Padrón op de barbecue maken?

Je kunt deze Spaanse pepers ook op de barbecue maken, je kunt ze dan het beste in een vuurvaste pan of schaal doen die je op de barbecue zet.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
22.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
0.01 g
0 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.5 g
0.36 g
Eiwitten
0 g
Vezels
0 g
Natrium
600.03 mg
Mineralen
Ijzer
0 mg
Calcium
0.15 mg
Magnesium
4.35 mg
Kalium
4.35 mg
Fosfor
0 mg
Koper
0 mg
Zink
0 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0 mg
Vitamine B2
0 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pimientos de Padrón"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.