Waan je op een Spaans terras met deze heerlijke pepertjes, ze zijn mild en vol van smaak. Pimientos de Padrón zijn typisch Spaanse tapas die makkelijk te maken zijn met maar 3 ingrediënten.
Pimientos de Padrón zijn een zeer populair tapas item op elke Spaanse kaart. Je kunt dit borrelhapje ook gemakkelijk thuis maken met maar 3 ingrediënten.
Men zegt dat het heel soms kan voorkomen dat er een pittige Padrón peper tussen kan zitten. De kans is niet heel groot, ik heb het zelf dan ook nog nooit meegemaakt.
Deze Spaanse pepers worden meestal gebakken (gefrituurd) in olijfolie, maar soms worden ze ook wel eens in de oven gebakken. Bestrooi ze dan met een beetje olijfolie en bak ze in een oven van 200 graden Celsius tot ze zacht geworden zijn.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-07-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-08-2024
Was de pepertjes en maak ze goed droog met een schone theedoek.
Verhit een dun laagje olijfolie in een grote bakpan.
Frituur de pepertjes enkele minuten en draai ze af en toe om. Ze mogen lichtjes donker gaan kleuren, maar zorg dat ze niet te donker kleuren.
Haal ze uit de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Bestrooi de pepertjes met grof zout (of eventueel maldon zout) en serveer direct, geniet ervan!
Waar kun je Pimientos de Padrón pepers kopen?
Je kunt deze heerlijke Spaanse pepers bij de meeste grote supermarkten kopen, ze hebben vaak iets weg van snack paprika's.
Kan ik Pimientos de Padrón op de barbecue maken?
Je kunt deze Spaanse pepers ook op de barbecue maken, je kunt ze dan het beste in een vuurvaste pan of schaal doen die je op de barbecue zet.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.