Albóndigas in tomatensaus

(17)

Deze lekkere albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus is een makkelijk hapje dat je bij elke tapas avond wel kunt serveren!

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Albóndigas in tomatensaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram gehakt
  • 1 knoflookteen
  • kleine handvol paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat

Ingrediënten tomatensaus

  • 600 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout naar smaak
Albóndigas in tomatensaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • diepe bakpan
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/albondigas-in-tomatensaus


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng 1 fijngesneden knoflookteen met het gehakt, een ei, een snuf nootmuskaat en een handvol paneermeel. 

Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de gehaktballetjes droog worden. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol er dan kleine gehaktballetjes van.

Albóndigas in tomatensaus
Albóndigas in tomatensaus

De albóndigas in tomatensaus afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en 2 fijngesneden knoflooktenen. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe en zet het vuur middellaag. 

Laat de tomatensaus indikken en voeg een theelepel suiker toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Na een tijdje zal de saus mooi dik zijn en de stukjes kapot gekookt zijn. Als dit niet het geval is kun je de tomatensaus eventueel pureren met een staafmixer.

Bak de kleine gehaktballetjes ondertussen mooi goudbruin rondom. Verhit hiervoor een scheut olijfolie in een grote bakpan. Verplaats de gehaktballetjes dan naar de pan met saus en verwarm alles nog enkele minuten tot de gehaktballetjes volledig gaar zijn. 

Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

17 stemmen

Albóndigas in tomatensaus: Veel gestelde vragen

Wat is albóndigas?

Albóndigas is het Spaanse woord voor gehaktballetjes. Meestal worden deze gegeten in een tomatensaus, pindasaus of een salsa van verschillende groenten.

Hoe lang vooraf kan ik albóndigas maken?

Je kunt de gehaktballetjes en tomatensaus beide vooraf maken, je kunt de balletjes in de saus opnieuw opwarmen vlak voor het serveren.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.