Albóndigas in tomatensaus
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Albóndigas in tomatensaus

Deze lekkere albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus is een makkelijk hapje dat je bij elke tapas avond wel kunt serveren!

40 minuten
6 personen
Albóndigas in tomatensaus ingrediënten

Recept albóndigas in tomatensaus

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-11-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 19-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng 1 fijngesneden knoflookteen met het gehakt, een ei, een snuf nootmuskaat en een handvol paneermeel. 

Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de gehaktballetjes droog worden. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol er dan kleine gehaktballetjes van.

Albóndigas in tomatensaus
Albóndigas in tomatensaus

De albóndigas in tomatensaus afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en 2 fijngesneden knoflooktenen. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe en zet het vuur middellaag. 

Laat de tomatensaus indikken en voeg een theelepel suiker toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Na een tijdje zal de saus mooi dik zijn en de stukjes kapot gekookt zijn. Als dit niet het geval is kun je de tomatensaus eventueel pureren met een staafmixer.

Bak de kleine gehaktballetjes ondertussen mooi goudbruin rondom. Verhit hiervoor een scheut olijfolie in een grote bakpan. Verplaats de gehaktballetjes dan naar de pan met saus en verwarm alles nog enkele minuten tot de gehaktballetjes volledig gaar zijn. 

Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is albóndigas?

Albóndigas is het Spaanse woord voor gehaktballetjes. Meestal worden deze gegeten in een tomatensaus, pindasaus of een salsa van verschillende groenten.

Hoe lang vooraf kan ik albóndigas maken?

Je kunt de gehaktballetjes en tomatensaus beide vooraf maken, je kunt de balletjes in de saus opnieuw opwarmen vlak voor het serveren.

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
299.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.76 g
5.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.39 g
7.9 g
Eiwitten
23.04 g
Vezels
2.72 g
Natrium
843.06 mg
Mineralen
Ijzer
1.36 mg
Calcium
43.48 mg
Magnesium
37.41 mg
Kalium
37.41 mg
Fosfor
246 mg
Koper
0.17 mg
Zink
5.42 mg
Jodium
4.24 µg
Selenium
3.4 µg
Vitamines
Vitamine C
39.13 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
510.02 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
23.46 µg
Vitamine E
0.72 mg
Vitamine K
11.74 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Albóndigas in tomatensaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.