Deze lekkere albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus is een makkelijk hapje dat je bij elke tapas avond wel kunt serveren!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-11-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng 1 fijngesneden knoflookteen met het gehakt, een ei, een snuf nootmuskaat en een handvol paneermeel.
Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de gehaktballetjes droog worden. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol er dan kleine gehaktballetjes van.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en 2 fijngesneden knoflooktenen. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe en zet het vuur middellaag.
Laat de tomatensaus indikken en voeg een theelepel suiker toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Na een tijdje zal de saus mooi dik zijn en de stukjes kapot gekookt zijn. Als dit niet het geval is kun je de tomatensaus eventueel pureren met een staafmixer.
Bak de kleine gehaktballetjes ondertussen mooi goudbruin rondom. Verhit hiervoor een scheut olijfolie in een grote bakpan. Verplaats de gehaktballetjes dan naar de pan met saus en verwarm alles nog enkele minuten tot de gehaktballetjes volledig gaar zijn.
Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Wat is albóndigas?
Albóndigas is het Spaanse woord voor gehaktballetjes. Meestal worden deze gegeten in een tomatensaus, pindasaus of een salsa van verschillende groenten.
Hoe lang vooraf kan ik albóndigas maken?
Je kunt de gehaktballetjes en tomatensaus beide vooraf maken, je kunt de balletjes in de saus opnieuw opwarmen vlak voor het serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.