Albóndigas in tomatensaus

(20)

Deze lekkere albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus is een makkelijk hapje dat je bij elke tapas avond wel kunt serveren!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-11-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Albóndigas in tomatensaus

Ingrediënten


  • 600 gram gehakt
  • 1 knoflookteen
  • kleine handvol paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat

Ingrediënten tomatensaus

  • 600 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • diepe bakpan
  • grote bakpan
  • houten lepel

Albóndigas in tomatensaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/albondigas-in-tomatensaus


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng 1 fijngesneden knoflookteen met het gehakt, een ei, een snuf nootmuskaat en een handvol paneermeel. 

Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de gehaktballetjes droog worden. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol er dan kleine gehaktballetjes van.

Albóndigas in tomatensaus
Albóndigas in tomatensaus

De albóndigas in tomatensaus afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en 2 fijngesneden knoflooktenen. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe en zet het vuur middellaag. 

Laat de tomatensaus indikken en voeg een theelepel suiker toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Na een tijdje zal de saus mooi dik zijn en de stukjes kapot gekookt zijn. Als dit niet het geval is kun je de tomatensaus eventueel pureren met een staafmixer.

Bak de kleine gehaktballetjes ondertussen mooi goudbruin rondom. Verhit hiervoor een scheut olijfolie in een grote bakpan. Verplaats de gehaktballetjes dan naar de pan met saus en verwarm alles nog enkele minuten tot de gehaktballetjes volledig gaar zijn. 

Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-11-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Albóndigas in tomatensaus: Veel gestelde vragen

Wat is albóndigas?

Albóndigas is het Spaanse woord voor gehaktballetjes. Meestal worden deze gegeten in een tomatensaus, pindasaus of een salsa van verschillende groenten.

Hoe lang vooraf kan ik albóndigas maken?

Je kunt de gehaktballetjes en tomatensaus beide vooraf maken, je kunt de balletjes in de saus opnieuw opwarmen vlak voor het serveren.

0 reacties op Albóndigas in tomatensaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.