Zelf olijven marineren
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf olijven marineren veganistisch

Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.

10 minuten
4 personen
Zelf olijven marineren ingrediënten

Recept zelf olijven marineren

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Laat de pot met ontpitte olijven uitlekken. Spoel goed af onder koud stromend water en voeg toe aan een grote kom.

Pers het sap van een citroen uit in de grote kom, gebruik hiervoor een citruspers of je vingers.

Als je gebruik maakt van verse laurierblaadjes dan kun je deze vooraf een beetje kneuzen. Voeg nu 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse rozemarijn en 4 takjes verse tijm toe aan de grote kom.

Kneus 3 teentjes knoflook met behulp van de platte kant van een koksmes op de snijplank. Je hoeft de velletjes niet perse van de knoflook af te halen. Voeg de knoflook ook toe aan de grote kom.

Breng de olijven op smaak met 2 theelepels chilipoeder. Vul de grote kom met water totdat de olijven net iets onder water staan.

Groene olijven in de marinade
Groene olijven in de marinade

Zelf olijven marineren afmaken – 1 dagje wachten

Roer alles goed door elkaar en dek de grote kom af met huishoudfolie. Plaats deze tenminste een dag lang in de koelkast. 

Zelf olijven marineren
Zelf olijven marineren

Haal de gemarineerde olijven na tenminste 1 dag uit de koelkast. Haal met een vork of lepel de kruiden uit de grote kom. Serveer de zelf gemarineerde olijven als tapas. 

Tips!

Wat voor soort olijven kan ik gebruiken?

Je kunt zowel zwarte als groene olijven gebruiken. Controleer wel even of de olijven al ontpit zijn.

Hoe lang moet ik de olijven marineren in de koelkast?

Om de meeste smaak in de olijven te laten trekken kun je de olijven tenminste 5 dagen in de koelkast laten staan. Dek de kom wel af met huishoudfolie. Je kunt de gemarineerde olijven daarna in het vocht nog tot 2 weken lang bewaren.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
36.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.4 g
0.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.83 g
0.14 g
Eiwitten
0.93 g
Vezels
2.13 g
Natrium
26.83 mg
Mineralen
Ijzer
1.47 mg
Calcium
47.05 mg
Magnesium
9.15 mg
Kalium
9.15 mg
Fosfor
14.59 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.13 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
21.36 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
6.91 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
3.45 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf olijven marineren"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.