Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-olijven-marineren
Laat de pot met ontpitte olijven uitlekken. Spoel goed af onder koud stromend water en voeg toe aan een grote kom.
Pers het sap van een citroen uit in de grote kom, gebruik hiervoor een citruspers of je vingers.
Als je gebruik maakt van verse laurierblaadjes dan kun je deze vooraf een beetje kneuzen. Voeg nu 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse rozemarijn en 4 takjes verse tijm toe aan de grote kom.
Kneus 3 teentjes knoflook met behulp van de platte kant van een koksmes op de snijplank. Je hoeft de velletjes niet perse van de knoflook af te halen. Voeg de knoflook ook toe aan de grote kom.
Breng de olijven op smaak met 2 theelepels chilipoeder. Vul de grote kom met water totdat de olijven net iets onder water staan.
Roer alles goed door elkaar en dek de grote kom af met huishoudfolie. Plaats deze tenminste een dag lang in de koelkast.
Haal de gemarineerde olijven na tenminste 1 dag uit de koelkast. Haal met een vork of lepel de kruiden uit de grote kom. Serveer de zelf gemarineerde olijven als tapas.
Wat voor soort olijven kan ik gebruiken?
Je kunt zowel zwarte als groene olijven gebruiken. Controleer wel even of de olijven al ontpit zijn.
Hoe lang moet ik de olijven marineren in de koelkast?
Om de meeste smaak in de olijven te laten trekken kun je de olijven tenminste 5 dagen in de koelkast laten staan. Dek de kom wel af met huishoudfolie. Je kunt de gemarineerde olijven daarna in het vocht nog tot 2 weken lang bewaren.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!