Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Laat de pot met ontpitte olijven uitlekken. Spoel goed af onder koud stromend water en voeg toe aan een grote kom.
Pers het sap van een citroen uit in de grote kom, gebruik hiervoor een citruspers of je vingers.
Als je gebruik maakt van verse laurierblaadjes dan kun je deze vooraf een beetje kneuzen. Voeg nu 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse rozemarijn en 4 takjes verse tijm toe aan de grote kom.
Kneus 3 teentjes knoflook met behulp van de platte kant van een koksmes op de snijplank. Je hoeft de velletjes niet perse van de knoflook af te halen. Voeg de knoflook ook toe aan de grote kom.
Breng de olijven op smaak met 2 theelepels chilipoeder. Vul de grote kom met water totdat de olijven net iets onder water staan.
Roer alles goed door elkaar en dek de grote kom af met huishoudfolie. Plaats deze tenminste een dag lang in de koelkast.
Haal de gemarineerde olijven na tenminste 1 dag uit de koelkast. Haal met een vork of lepel de kruiden uit de grote kom. Serveer de zelf gemarineerde olijven als tapas.
Wat voor soort olijven kan ik gebruiken?
Je kunt zowel zwarte als groene olijven gebruiken. Controleer wel even of de olijven al ontpit zijn.
Hoe lang moet ik de olijven marineren in de koelkast?
Om de meeste smaak in de olijven te laten trekken kun je de olijven tenminste 5 dagen in de koelkast laten staan. Dek de kom wel af met huishoudfolie. Je kunt de gemarineerde olijven daarna in het vocht nog tot 2 weken lang bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.