Zelf olijven marineren

(16)

Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Zelf olijven marineren

Ingrediënten


  • 1 pot ontpitte olijven (500 gram)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels chilipoeder
  • Water

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Citruspers
  • Huishoudfolie

Zelf olijven marineren Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-olijven-marineren


Voorbereiding – 5 minuten

Laat de pot met ontpitte olijven uitlekken. Spoel goed af onder koud stromend water en voeg toe aan een grote kom.

Pers het sap van een citroen uit in de grote kom, gebruik hiervoor een citruspers of je vingers.

Als je gebruik maakt van verse laurierblaadjes dan kun je deze vooraf een beetje kneuzen. Voeg nu 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse rozemarijn en 4 takjes verse tijm toe aan de grote kom.

Kneus 3 teentjes knoflook met behulp van de platte kant van een koksmes op de snijplank. Je hoeft de velletjes niet perse van de knoflook af te halen. Voeg de knoflook ook toe aan de grote kom.

Breng de olijven op smaak met 2 theelepels chilipoeder. Vul de grote kom met water totdat de olijven net iets onder water staan.

Groene olijven in de marinade
Groene olijven in de marinade

Zelf olijven marineren afmaken – 1 dagje wachten

Roer alles goed door elkaar en dek de grote kom af met huishoudfolie. Plaats deze tenminste een dag lang in de koelkast. 

Zelf olijven marineren
Zelf olijven marineren

Haal de gemarineerde olijven na tenminste 1 dag uit de koelkast. Haal met een vork of lepel de kruiden uit de grote kom. Serveer de zelf gemarineerde olijven als tapas. 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Zelf olijven marineren: Veel gestelde vragen

Wat voor soort olijven kan ik gebruiken?

Je kunt zowel zwarte als groene olijven gebruiken. Controleer wel even of de olijven al ontpit zijn.

Hoe lang moet ik de olijven marineren in de koelkast?

Om de meeste smaak in de olijven te laten trekken kun je de olijven tenminste 5 dagen in de koelkast laten staan. Dek de kom wel af met huishoudfolie. Je kunt de gemarineerde olijven daarna in het vocht nog tot 2 weken lang bewaren.

0 reacties op Zelf olijven marineren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.