Ohmydish.nl


Zelf olijven marineren

Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.

10 minuten 4 personen Bijgerechten
Zelf olijven marineren

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pot ontpitte olijven (500 gram)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels chilipoeder
  • Water
Zelf olijven marineren ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Citruspers
  • Huishoudfolie

Bereiden


10 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-olijven-marineren


Voorbereiding – 5 minuten

Laat de pot met ontpitte olijven uitlekken. Spoel goed af onder koud stromend water en voeg toe aan een grote kom.

Pers het sap van een citroen uit in de grote kom, gebruik hiervoor een citruspers of je vingers.

Als je gebruik maakt van verse laurierblaadjes dan kun je deze vooraf een beetje kneuzen. Voeg nu 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse rozemarijn en 4 takjes verse tijm toe aan de grote kom.

Kneus 3 teentjes knoflook met behulp van de platte kant van een koksmes op de snijplank. Je hoeft de velletjes niet perse van de knoflook af te halen. Voeg de knoflook ook toe aan de grote kom.

Breng de olijven op smaak met 2 theelepels chilipoeder. Vul de grote kom met water totdat de olijven net iets onder water staan.

Groene olijven in de marinade
Groene olijven in de marinade

Zelf olijven marineren afmaken – 1 dag

Roer alles goed door elkaar en dek de grote kom af met huishoudfolie. Plaats deze tenminste een dag lang in de koelkast. 

Zelf olijven marineren
Zelf olijven marineren

Haal de gemarineerde olijven na tenminste 1 dag uit de koelkast. Haal met een vork of lepel de kruiden uit de grote kom. Serveer de zelf gemarineerde olijven als tapas. 

Zelf olijven marineren: veelgestelde vragen

Wat voor soort olijven kan ik gebruiken?

Je kunt zowel zwarte als groene olijven gebruiken. Controleer wel even of de olijven al ontpit zijn.

Hoe lang moet ik de olijven marineren in de koelkast?

Om de meeste smaak in de olijven te laten trekken kun je de olijven tenminste 5 dagen in de koelkast laten staan. Dek de kom wel af met huishoudfolie. Je kunt de gemarineerde olijven daarna in het vocht nog tot 2 weken lang bewaren.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Spinaziesalade met tomaat
Volgend recept →
Eton mess

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.