Albóndigas de choco zijn lekkere Spaanse tapas gemaakt van inktvis en gekookt in visbouillon.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de verse inktvis schoon en snijd in redelijk grove stukken. Dit hoeft niet heel precies aangezien de inktvis in de keukenmachine gepureerd zal worden. Pel het teentje knoflook en de ui en snijd de ui fijn.
Houd een beetje peterselie apart voor de garnering. Voeg de stukjes inktvis samen met het ei, een teentje knoflook, verse peterselie en 9 eetlepels paneermeel toe aan de keukenmachine.
Pureer totdat het een mooi en egaal geheel geworden is. Voeg eventueel een extra eetlepel paneermeel toe, mocht het mengsel nog wat te plakkerig zijn.
Voeg 80 gram bloem toe aan een kom. Zet er een groot bord naast. Maak kleine balletjes van het mengsel met je handen, rol deze door de bloem heen. Maak de balletjes niet al te groot of klein.
Leg het inktvisballetje op het grote bord en herhaal voor het resterende mengsel.
Verhit een flinke laag olijfolie in de diepe pan. Wacht totdat de olie heet geworden is en voeg dan stuk voor stuk de inktvisballetjes toe. Bak aan alle kanten goudbruin, gebruik hier de vleestang voor.
Haal ze uit de pan en leg op een aantal velletjes keukenpapier om de olie op te nemen. Haal het meeste van de olie uit de pan (of gebruik een tweede pan) en fruit daar het fijngesneden uitje in aan.
Deglaceer met 125 ml witte wijn en laat het inkoken. Voeg dan 1 liter visbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de visbouillon kookt, voeg dan de inktvisballetjes toe.
Laat op een redelijk laag vuur indikken en proef. Breng eventueel op smaak met wat zout. Voeg eventueel verse saffraan of een theelepel kurkumapoeder toe om het gerecht een mooie kleur te geven.
Je kunt de saus indikken door deze langer te koken, of voeg (in water vermengd) maïzena toe. Serveer uit de pan of in een diepe kom met houten prikkertjes. Geniet van deze lekkere albondigas de choco!
Kan ik de saus ook vooraf maken?
Dat kan, je kunt dit gerecht ook in zijn geheel vooraf maken. Plaats dan de deksel op de pan en laat helemaal afkoelen, bewaar de inktvisballetjes dan in de koelkast. Je hoeft ze dan alleen maar even op te warmen.
Is het mogelijk om bevroren inktvis te gebruiken?
Het lekkerste is om gebruik te maken van verse inktvis, mocht je deze niet kunnen vinden dan kun je ook ingevroren inktvis gebruiken. Ontdooi de inktvis dan wel een aantal uren vooraf en zorg ervoor dat deze zacht geworden is.
Wat betekend albóndigas de choco?
Dit is Spaans voor “inktvisballetjes”. Albóndigas zijn balletjes en choco is inktvis. Het wordt "choco" genoemd als het jongere, kleinere exemplaren inktvis zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.