Tortilla de patatas - Spaanse tortilla
😍 32 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 1 Verrassend
😕 0 Matig

Tortilla de patatas - Spaanse tortilla vegetarisch

Tortilla de patatas is misschien wel één van de bekende Spaanse tapa. Dit Spaanse aardappel omelet, ofwel aardappeltortilla of tortilla española, wordt gemaakt met weinig ingrediënten.

Tortilla de patatas - Spaanse tortilla ingrediënten

Recept tortilla de patatas - spaanse tortilla

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept tortilla de patatas - spaanse tortilla allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een mandoline of snijmachine gebruiken, maar met een koksmes kan ook.

Pel de uien en snijd deze fijn.

Tortilla de patatas afmaken – 30 minuten

Verhit een ruime laag olijfolie in een middelgrote bakpan. Frituur de plakjes aardappel hierin tot ze beetgaar zijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui tot deze mooi gekarameliseerd zijn.

Meng ondertussen 6 eieren in een grote kom en breng deze op smaak met zout. Je kunt eventueel ook peper toevoegen, maar dit doen ze in Spanje meestal niet.

Schep de beetgare aardappelen met een schuimspaan uit de olie en plaats deze in de kom met eieren. Schenk de olijfolie in een kommetje, deze kun je eventueel hergebruiken voor iets anders.

Tortilla de patatas - Spaanse tortilla
Tortilla de patatas - Spaanse tortilla

Voeg de gebakken ui toe aan de kom en breng nogmaals op smaak met zout. Roer voorzichtig door en schenk het mengsel terug in de middelgrote pan. Het is niet nodig om hier eerst opnieuw olie aan toe te voegen.

Druk een beetje aan zodat de tortilla de patatas mooi gelijk is en bak tot de onderkant mooi goudbruin is. Gebruik een spatel om de zijkanten steeds een beetje naar binnen te duwen zodat deze mooie ronde randen krijgt.

Plaats na enkele minuten een groot bord op de pan en draai deze in één keer om. De bovenkant is dan nog vloeibaar, dus doe dit voorzichtig en snel. 

Bak de tortilla de patatas aan de andere kant nogmaals enkele minuten zodat beide kanten mooi goudbruin zijn. Duw de zijkanten wederom naar binnen voor de ronde randen. 

Bak de Spaanse tortilla niet te lang, dan zal deze droog worden.

Tips!

Welke aardappelen voor tortilla de patatas?

Je kunt het beste vastkokende aardappelen gebruiken, zodat de aardappelen niet uit elkaar vallen tijdens het frituren.

Moeten de aardappelen perse in plakjes voor tortilla de patatas?

Meestal worden de aardappelen in dunne plakjes gesneden, maar je kunt ze eventueel ook in stukjes snijden.

Wat eet je bij Spaanse tortilla?

Meestal is de tortilla de patatas onderdeel van tapas, dan wordt deze in stukken gesneden en soms op een prikker geserveerd. Soms wordt deze Spaanse tortilla als bijgerecht met een salade of zelfs op een sandwich met aioli geserveerd.

Wat vind je hiervan?

33 waarderingen
😍
32
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
277.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.30 g
3.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.50 g
2.35 g
Eiwitten
15.00 g
Vezels
5.31 g
Natrium
718.13 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
150 gram vastkokende aardappelen 123.00 25.50 g - 0.15 g - 3.00 g 3.75 g 4.50 mg 0.75 mg 13.50 mg 30.00 mg 660.00 mg 75.00 mg 0.15 mg 0.45 mg - - 12.00 mg - - 0.12 mg 0.08 mg 0.38 mg - 13.50 µg - - -
0.5 uien 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
laag olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1.5 grote eieren ei 129.60 0.99 g 0.18 g 9.00 g 2.25 g 11.25 g - 108.00 mg 1.62 mg 45.00 mg 9.00 mg 117.00 mg 162.00 mg 0.07 mg 1.17 mg 31.50 µg 27.63 µg - 1.62 mg 0.18 mg 0.09 mg 0.27 mg 0.14 mg 2.07 µg 54.00 µg 0.99 mg 0.23 µg -
zout - - - - - - - 600.00 mg - 0.15 mg 4.35 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
peper - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    277.13 30.30 g 3.99 g 9.50 g 2.35 g 15.00 g 5.31 g 718.13 mg 2.69 mg 77.40 mg 49.60 mg 886.45 mg 263.25 mg 0.27 mg 2.12 mg 31.50 µg 27.63 µg 16.06 mg 1.62 mg 0.18 mg 0.23 mg 0.36 mg 0.59 mg 2.07 µg 73.75 µg 0.99 mg 0.23 µg -
0 reacties op "Tortilla de patatas - Spaanse tortilla"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.