Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-03-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan een bakje of schaal. Plet, pel en snijd de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd ook een klein rood pepertje zo fijn mogelijk. Voeg dit toe aan het bakje of de schaal met zonnebloemolie.
Breng op smaak met peper, zout en een druppel of 6 Tabasco. Meng alles goed door elkaar met een lepel. Versnipper nu een klein handje verse bieslook zo fijn mogelijk.
Gebruik je verse gamba's? Snijd dan de kop eraf en verwijder ook de harde staart, het ‘jasje’ en de pootjes. Snijd het darmkanaal eruit met behulp van een klein mesje en spoel goed af onder koud stromend water. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van gepelde gamba's.
Voeg de gepelde gamba's toe aan de bak met peper en knoflook. Schep goed door met een lepel en laat dit minimaal een minuut of 10 marineren.
Verhit een hapjespan op middel-hoog vuur. Schep nu de gamba's samen met de olie, knoflook en peper toe aan de pan. Snijd de limoen doormidden.
Knijp het sap van een halve limoen over de gamba's heen tijdens het bakken. Bak de gamba's een aantal minuten lang aan beide kanten, voeg dan wat fijngesneden bieslook toe.
Bak nog een aantal minuten lang door, gamba's zijn in een mum van tijd gaar! Haal de gamba's uit de pan en serveer in een leuk schaaltje of bordje. Garneer deze leuke en snelle tapas met fijngesneden bieslook, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.