Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-gambas
Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan een bakje of schaal. Plet, pel en snijd de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd ook een klein rood pepertje zo fijn mogelijk. Voeg dit toe aan het bakje of de schaal met zonnebloemolie.
Breng op smaak met peper, zout en een druppel of 6 Tabasco. Meng alles goed door elkaar met een lepel. Versnipper nu een klein handje verse bieslook zo fijn mogelijk.
Gebruik je verse gamba's? Snijd dan de kop eraf en verwijder ook de harde staart, het ‘jasje’ en de pootjes. Snijd het darmkanaal eruit met behulp van een klein mesje en spoel goed af onder koud stromend water. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van gepelde gamba's.
Voeg de gepelde gamba's toe aan de bak met peper en knoflook. Schep goed door met een lepel en laat dit minimaal een minuut of 10 marineren.
Verhit een hapjespan op middel-hoog vuur. Schep nu de gamba's samen met de olie, knoflook en peper toe aan de pan. Snijd de limoen doormidden.
Knijp het sap van een halve limoen over de gamba's heen tijdens het bakken. Bak de gamba's een aantal minuten lang aan beide kanten, voeg dan wat fijngesneden bieslook toe.
Bak nog een aantal minuten lang door, gamba's zijn in een mum van tijd gaar! Haal de gamba's uit de pan en serveer in een leuk schaaltje of bordje. Garneer deze leuke en snelle tapas met fijngesneden bieslook, smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.