Ohmydish.nl


Pittige gamba's

Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!

10 minuten 2 personen Bijgerechten
Pittige gamba's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 grote verse gamba's
  • 2 knoflooktenen
  • Klein rood pepertje
  • ½ limoen
  • Tabasco
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Klein bosje verse bieslook
Pittige gamba's ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Klein mesje
  • Hapjespan
  • Bakje of schaal
  • Eetlepel

Bereiden


10 minuten 2 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-gambas


Voorbereiding – 5 minuten + 10 minuten wachten

Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan een bakje of schaal. Plet, pel en snijd de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd ook een klein rood pepertje zo fijn mogelijk. Voeg dit toe aan het bakje of de schaal met zonnebloemolie.

Breng op smaak met peper, zout en een druppel of 6 Tabasco. Meng alles goed door elkaar met een lepel. Versnipper nu een klein handje verse bieslook zo fijn mogelijk.

Gebruik je verse gamba's? Snijd dan de kop eraf en verwijder ook de harde staart, het ‘jasje’ en de pootjes. Snijd het darmkanaal eruit met behulp van een klein mesje en spoel goed af onder koud stromend water. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van gepelde gamba's.

Voeg de gepelde gamba's toe aan de bak met peper en knoflook. Schep goed door met een lepel en laat dit minimaal een minuut of 10 marineren.

Pittige gamba's
Pittige gamba's

De pittige gamba's bakken – 5 minuten

Verhit een hapjespan op middel-hoog vuur. Schep nu de gamba's samen met de olie, knoflook en peper toe aan de pan. Snijd de limoen doormidden.

Knijp het sap van een halve limoen over de gamba's heen tijdens het bakken. Bak de gamba's een aantal minuten lang aan beide kanten, voeg dan wat fijngesneden bieslook toe.

Bak nog een aantal minuten lang door, gamba's zijn in een mum van tijd gaar! Haal de gamba's uit de pan en serveer in een leuk schaaltje of bordje. Garneer deze leuke en snelle tapas met fijngesneden bieslook, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
16 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Gerookte beef brisket

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!