Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Heerlijk kruidig en mals stoofvlees voor een perfect patatje stoofvlees. Zeg jij patat of friet? Hoe dan ook, het lekkerste stoofvlees maak je makkelijk zelf!

3 uur 45 minuten
4 personen
Patatje stoofvlees (friet stoofvlees) ingrediënten

Recept patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 17-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
3 uur 30 minuten
Totale tijd
3 uur 45 minuten

Stoofvlees maken – 15 minuten

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees. Je kunt het vlees in stukken snijden, maar het is makkelijker om een groter stuk na het bereiden met 2 vorken in kleine stukjes te verdelen.

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zwarte peper en zout. Pel de uien en snijd deze fijn.

Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)
Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Patatje stoofvlees afmaken – 3 uur + 30 minuten

Verhit een klont boter in een braadpan en bak het stoofvlees mooi bruin aan alle kanten. Bak de ui ongeveer 5 minuten mee.

Blus af met het bier en voeg 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels appel cider azijn en 3 eetlepels appelstroop toe.

Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het stoofvlees ongeveer 3 uur zachtjes sudderen.

Trek het vlees in kleine stukjes met 2 vorken zodra het vlees helemaal gaar is. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en plaats het geplukte vlees terug in de braadpan.

Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer het stoofvlees in de saus bij friet, dit kun je in olie of in de oven/airfryer bereiden. Eet smakelijk!

Tips!

Welk bier voor het maken van stoofvlees?

Je kunt ‘gewoon bier’ gebruiken voor het maken van stoofvlees, blond bier of donker bier heeft een complexere smaak dus zal het stoofvlees ook meer smaak geven.

Kan ik het stoofvlees ook in de slowcooker maken?

Je kunt het stoofvlees eventueel ook in de slowcooker bereiden, gebruik dan iets minder bier omdat je minder vocht nodig hebt in een slowcooker tov in de pan.

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
489.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.79 g
13.61 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.67 g
11.3 g
Eiwitten
41.12 g
Vezels
2.84 g
Natrium
447.17 mg
Mineralen
Ijzer
7.43 mg
Calcium
55.26 mg
Magnesium
49.88 mg
Kalium
49.88 mg
Fosfor
346.43 mg
Koper
0.22 mg
Zink
8.63 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
26.43 µg
Vitamines
Vitamine C
6.63 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.73 mg
Vitamine B12
3.45 µg
Foliumzuur
11.83 µg
Vitamine E
0.42 mg
Vitamine K
5.71 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.