Heerlijk kruidig en mals stoofvlees voor een perfect patatje stoofvlees. Zeg jij patat of friet? Hoe dan ook, het lekkerste stoofvlees maak je makkelijk zelf!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/patatje-stoofvlees-friet-stoofvlees
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees. Je kunt het vlees in stukken snijden, maar het is makkelijker om een groter stuk na het bereiden met 2 vorken in kleine stukjes te verdelen.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zwarte peper en zout. Pel de uien en snijd deze fijn.
Verhit een klont boter in een braadpan en bak het stoofvlees mooi bruin aan alle kanten. Bak de ui ongeveer 5 minuten mee.
Blus af met het bier en voeg 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels appel cider azijn en 3 eetlepels appelstroop toe.
Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het stoofvlees ongeveer 3 uur zachtjes sudderen.
Trek het vlees in kleine stukjes met 2 vorken zodra het vlees helemaal gaar is. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en plaats het geplukte vlees terug in de braadpan.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer het stoofvlees in de saus bij friet, dit kun je in olie of in de oven/airfryer bereiden. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welk bier voor het maken van stoofvlees?
Je kunt ‘gewoon bier’ gebruiken voor het maken van stoofvlees, blond bier of donker bier heeft een complexere smaak dus zal het stoofvlees ook meer smaak geven.
Kan ik het stoofvlees ook in de slowcooker maken?
Je kunt het stoofvlees eventueel ook in de slowcooker bereiden, gebruik dan iets minder bier omdat je minder vocht nodig hebt in een slowcooker tov in de pan.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.