Eet jij wel eens een goulashkroket? Wist je dat je deze ook zelf kunt maken, met mals rundvlees, paprika en meer in een krokant jasje. Yum!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-01-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Vul een middelgrote pan met een liter water, 2 blokjes runderbouillon en het stuk vlees. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag zodra het water kookt. Kook het vlees gaar in ongeveer 2 uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte en het soort vlees dat je gebruikt.
Was ondertussen de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Gebruik 2 vorken om het malse vlees te verdelen in kleine stukjes. Zo kun je ook eventueel vet en spieren verwijderen van het vlees indien nodig.
Meet 400 ml van het kookvocht van het rundvlees af.
Plaats de gelatineblaadjes in koud water. Verhit 60 gram boter in een grote pan en bak hier de ui en knoflook enkele minuten in. Roer er dan in één keer 60 gram bloem bij om een roux te maken. Laat nog kort garen om de bloemsmaak te verwijderen.
Schenk beetje bij beetje 400 ml runderbouillon erbij en roer steeds glad voor je opnieuw bouillon erbij schenkt. Roer er dan ook de kleine blokjes paprika bij en laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes koken.
Voeg het vlees bij de salpicon samen met tomatenpuree en paprikapoeder en laat het nog even zachtjes koken. Voeg eventueel fijngesneden verse peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de ragout.
Schep de vulling in een ondiepe bak en laat deze afkoelen in minimaal 2 uur. Je kunt deze ook in de vriezer zetten zodat deze sneller volledig stijf geworden is.
Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met losgeklopte eiwitten en een derde bord met paneermeel. Zodra de vulling volledig stijf geworden is kun je deze vormen tot een kroket.
Gebruik je handen om kroketten te vormen van de ragout, een kroket heeft de mooiste dikte met 80 gram ragout. Dit is genoeg voor ongeveer 12 kroketten. Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de ragout volledig bedekt is.
Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle ragout is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.
Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de kroketten in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.