Goulashkroket
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Goulashkroket

Eet jij wel eens een goulashkroket? Wist je dat je deze ook zelf kunt maken, met mals rundvlees, paprika en meer in een krokant jasje. Yum!

Goulashkroket ingrediënten

Recept goulashkroket

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-01-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 50 minuten.

Bijgewerkt op: 12-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
2 uur 20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
2 uur 50 minuten

Voorbereiding – 2 uur

Vul een middelgrote pan met een liter water, 2 blokjes runderbouillon en het stuk vlees. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag zodra het water kookt. Kook het vlees gaar in ongeveer 2 uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte en het soort vlees dat je gebruikt.

Was ondertussen de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Gebruik 2 vorken om het malse vlees te verdelen in kleine stukjes. Zo kun je ook eventueel vet en spieren verwijderen van het vlees indien nodig. 

Meet 400 ml van het kookvocht van het rundvlees af.

Vulling maken – 20 minuten + wachttijd

Plaats de gelatineblaadjes in koud water. Verhit 60 gram boter in een grote pan en bak hier de ui en knoflook enkele minuten in. Roer er dan in één keer 60 gram bloem bij om een roux te maken. Laat nog kort garen om de bloemsmaak te verwijderen. 

Schenk beetje bij beetje 400 ml runderbouillon erbij en roer steeds glad voor je opnieuw bouillon erbij schenkt. Roer er dan ook de kleine blokjes paprika bij en laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes koken.

Voeg het vlees bij de salpicon samen met tomatenpuree en paprikapoeder en laat het nog even zachtjes koken. Voeg eventueel fijngesneden verse peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de ragout.

Schep de vulling in een ondiepe bak en laat deze afkoelen in minimaal 2 uur. Je kunt deze ook in de vriezer zetten zodat deze sneller volledig stijf geworden is.

Goulashkroket
Goulashkroket

Goulashkroket afmaken – 30 minuten

Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met losgeklopte eiwitten en een derde bord met paneermeel. Zodra de vulling volledig stijf geworden is kun je deze vormen tot een kroket. 

Gebruik je handen om kroketten te vormen van de ragout, een kroket heeft de mooiste dikte met 80 gram ragout. Dit is genoeg voor ongeveer 12 kroketten. Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de ragout volledig bedekt is. 

Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle ragout is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de kroketten in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
445.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.09 g
4.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.92 g
9.95 g
Eiwitten
27.45 g
Vezels
3.2 g
Natrium
411.75 mg
Mineralen
Ijzer
3.64 mg
Calcium
45.47 mg
Magnesium
37.69 mg
Kalium
37.69 mg
Fosfor
207.84 mg
Koper
0.31 mg
Zink
4.48 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
17.08 µg
Vitamines
Vitamine C
51.62 mg
Vitamine D
0.12 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
1.56 µg
Foliumzuur
37.76 µg
Vitamine E
0.19 mg
Vitamine K
3.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Goulashkroket"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.