Ohmydish.nl


Goulashkroket

Eet jij wel eens een goulashkroket? Wist je dat je deze ook zelf kunt maken, met mals rundvlees, paprika en meer in een krokant jasje. Yum!

Goulashkroket
2 uur 50 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Goulashkroket

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram runder stoofvlees
  • 1 liter water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 4 gelatineblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: handvol verse peterselie
  • bloem, 4 eiwitten + paneermeel om te paneren
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
Goulashkroket ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan + deksel
  • snijplank & koksmes
  • 2 vorken
  • maatbeker
  • grote pan
  • houten lepel
  • 3 diepe borden
  • 2 grote borden

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 50 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/goulashkroket


Voorbereiding – 2 uur

Vul een middelgrote pan met een liter water, 2 blokjes runderbouillon en het stuk vlees. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag zodra het water kookt. Kook het vlees gaar in ongeveer 2 uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte en het soort vlees dat je gebruikt.

Was ondertussen de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Gebruik 2 vorken om het malse vlees te verdelen in kleine stukjes. Zo kun je ook eventueel vet en spieren verwijderen van het vlees indien nodig. 

Meet 400 ml van het kookvocht van het rundvlees af.

Vulling maken – 20 minuten + wachttijd

Plaats de gelatineblaadjes in koud water. Verhit 60 gram boter in een grote pan en bak hier de ui en knoflook enkele minuten in. Roer er dan in één keer 60 gram bloem bij om een roux te maken. Laat nog kort garen om de bloemsmaak te verwijderen. 

Schenk beetje bij beetje 400 ml runderbouillon erbij en roer steeds glad voor je opnieuw bouillon erbij schenkt. Roer er dan ook de kleine blokjes paprika bij en laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes koken.

Voeg het vlees bij de salpicon samen met tomatenpuree en paprikapoeder en laat het nog even zachtjes koken. Voeg eventueel fijngesneden verse peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de ragout.

Schep de vulling in een ondiepe bak en laat deze afkoelen in minimaal 2 uur. Je kunt deze ook in de vriezer zetten zodat deze sneller volledig stijf geworden is.

Goulashkroket
Goulashkroket

Goulashkroket afmaken – 30 minuten

Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met losgeklopte eiwitten en een derde bord met paneermeel. Zodra de vulling volledig stijf geworden is kun je deze vormen tot een kroket. 

Gebruik je handen om kroketten te vormen van de ragout, een kroket heeft de mooiste dikte met 80 gram ragout. Dit is genoeg voor ongeveer 12 kroketten. Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de ragout volledig bedekt is. 

Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle ragout is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de kroketten in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Chalupas met gehakt
Volgend recept →
Zelfgemaakte bamischijf

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.