Babi Pongteh (babi pong tay) komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Je kunt verschillende soorten varkensvlees gebruiken. Zoals stoofvlees, buikspek of een ander iets vetter varkensvlees.
Snijd het varkensvlees in kleinere stukken. Als je gedroogde shiitake paddenstoelen gebruikt, dien je deze eerst te wellen in heet water tot ze zacht geworden zijn.
Pel de knoflooktenen en sjalotjes. Snijd de sjalotjes en 4 knoflooktenen fijn en laat de overige 4 knoflooktenen heel.
Verhit een beetje olie in een braadpan en bak hierin de sjalot, fijngesneden knoflook en de kaneelstok enkele minuten. Deze zijn goed als de kaneelgeur goed is vrijgekomen.
Bak de bonenpasta nog kort mee en voeg dan de palmsuiker en sojasaus toe.
Voeg de stukken varkensvlees toe en bak deze 10 minuten lang tot deze mooi bruin zijn geworden. Voeg de hele knoflooktenen en de hele shiitake paddenstoelen toe.
Schenk er 300 ml water bij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag, plaats de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.
Als het vlees nog niet mals genoeg is, kun je extra water toevoegen en het geheel nog langer laten sudderen. Als de saus nog te dun is, kun je het geheel nog even laten koken zonder deksel.
Breng op smaak met eventueel zout en/of sojasaus. Houd er rekening mee dat de bonenpasta en soja al vrij zout zijn.
Serveer bijvoorbeeld met rijst, komkommersalade, atjar tjampoer en emping, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.