Dit Indonesische stoofvlees is gemaakt met weinig ingrediënten, waardoor dit stoofvlees makkelijk te maken is. Heerlijk stoofvlees met limoen, knoflook, ketjap en een vleugje pit.
Stoofvlees is bij velen favoriet en dit beperkt zich niet tot de wintermaanden, want dit Indonesisch stoofvlees is bijvoorbeeld het hele jaar lang een aanrader.
Indonesisch stoofvlees zoals rendang, daging smoor of daging roedjak hebben een vrij lange lijst met ingrediënten. Dit geeft deze klassiekers een volle en diepe smaak, maar kan soms ook mensen afschrikken. In deze makkelijke versie zul je zien dat je ook heerlijk stoofvlees met een Indonesisch tintje op tafel kunt zetten met een korte ingrediëntenlijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Haal het stoofvlees vooraf uit de koelkast en snijd het vlees eventueel in kleine blokjes. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren maar onthoud dat vet juist smaak geeft.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Kneus de stengel citroengras en leg er een knoop in.
Verhit een scheut olie in een braadpan en bestrooi het vlees ruim met peper en zout.
Bak het vlees in delen mooi bruin en herhaal tot al het vlees rondom bruin is.
Voeg al het vlees opnieuw toe aan de pan en bak de ui, knoflook en gember enkele minuten mee.
Pers het sap uit de limoenen en voeg deze samen met de uitgeperste limoenen toe. De limoenen zullen het stoofvlees extra smaak geven.
Voeg een scheut water samen met de stengel citroengras, 10 eetlepels ketjap en 1 eetlepel sambal toe.
Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat het stoofvlees gaar worden in ongeveer 2 uur.
Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit om aanbranden te voorkomen.
Verwijder de limoenen en citroengras en breng het stoofvlees op smaak met peper, zout, ketjap en sambal.
Serveer bijvoorbeeld met rijst, sperziebonen, cassave kroepoek, zoetzure komkommer en soerendeng. Eet smakelijk!
Welk rundvlees om te stoven?
Je kunt veel soorten rundvlees gebruiken om te stoven, zoals runderlappen, sukadelappen, riblappen, klapstuk en nog veel meer.
Hoe lang kan ik stoofvlees bewaren?
Je kunt stoofvlees tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren of tot wel 3 maanden in de vriezer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.