Thema: ovenschotels

82 Recepten

Zoek je lekkere en makkelijke ovenschotel recepten? Ovenschotels met bijvoorbeeld aardappelen, rijst, groente en pasta. Ovenschotels als doordeweekse maaltijd scheelt je tijd doordat je deze zó de oven in zet. Terwijl deze aan het opwarmen is heb jij je handen vrij, wel zo handig!


Hutspot ovenschotel

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een hutspot ovenschotel is 2 heerlijke dingen combineren. Want wat is er lekkerder dan een stamppot? Een stamppot met een krokante kaaslaag!


Hete bliksem ovenschotel met zuurkool

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Een hete bliksem ovenschotel met zuurkool is een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Salie maakt deze ovenschotel extra lekker.


Pasta ovenschotel met broccoli

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze pasta ovenschotel met broccoli is heerlijk romig, smaakvol en met 2 soorten kaas. Deze vegetarische ovenschotel staat binnen een uur op tafel.


Nachos met kip

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze nachos met kip zijn heerlijk krokant, kruidig en met een heerlijke laag salsa. Staat binnen 3 kwartier op tafel.


Ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo is makkelijk te maken met maar weinig ingrediënten. Extra lekker met krokante chorizo.


Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen is extra lekker door de gemarineerde kip, veel groenten en uiteraard kaas.


Kruidige zuurkoolschotel met banaan

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (46)

Deze kruidige zuurkoolschotel met banaan moet je echt eens proberen. Met een krokant korstje, smeuïge banaan, ketjap en kruidige aardappelpuree.


Lasagne met pompoen en spinazie

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een vegetarische lasagne met pompoen en spinazie heeft extra veel smaak door de bechamelsaus en een bite van walnoten. Een echte herfst/winter lasagne!


Lente lasagne met groene asperges

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een heerlijk frisse lente lasagne met groene asperges is gemaakt met een citroen-bechamelsaus en verse asperges. Je kunt deze met of zonder vlees maken, klaar in iets meer dan een uur.


Aubergine gratin

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nóg smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.


Pasta ovenschotel met chorizo

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een makkelijke doordeweekse maaltijd die vooraf voor te bereiden is. Deze pasta ovenschotel met chorizo zit boordevol smaak en natuurlijk kaas. Te maken met weinig ingrediënten!


Pompoenlasagne met erwtjes

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Lasagne is altijd lekker, maak eens een pompoenlasagne met erwtjes; een echte herfst avondmaaltijd! Kan ook gemaakt worden zonder spekjes.


Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een overheerlijke ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij. Heerlijk als het buiten koud is en boordevol groenten, kruiden en bovenal smaakvol!


Cannelloni met gehakt

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.


Gehakt en courgette ovenschotel

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (121)

Een super lekkere en romige gehakt en courgette ovenschotel. Met een krokante laag kaas en tomaatjes. Staat binnen een uur op tafel.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij ? Een overheerlijke ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij. Heerlijk als het buiten koud is en boordevol groenten, kruiden en bovenal smaakvol!

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels kerrie poeder
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 (rode) spitskool
  • 4 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • 1/2e knolselderij
  • ongeveer 100 gram geraspte kaas
  • scheut melk
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(19)
1
Snijd de spitskool fijn, dit kun je het makkelijkste doen met een mandoline, snijmachine of koksmes. Hoe fijner je deze zult snijder, hoe sneller de spitskool gaar zal zijn. 
2
Verhit een klont boter in een braadpan en bak hierin de spitskool ongeveer 10 minuten. Roer deze regelmatig door en voeg de steranijs en kruidnagels toe. 
3
Schenk een laagje water erbij, plaats de deksel op de pan en laat deze ongeveer 20 minuten langer garen. Haal dan de deksel van de pan en bak deze nog langer tot het vocht is verdampt. 
4
Breng de spitskool op smaak met peper en zout en verwijder de kruidnagels en steranijs. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.