Preischotel met aardappels en gehakt
😍 46Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Preischotel met aardappels en gehakt

Smullen maar! Van deze oer-Hollandse preischotel met gehakt en aardappels blijf je eten. Recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.

45 minuten
4 personen
Preischotel met aardappels en gehakt ingrediënten
Recept preischotel met aardappels en gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de preien grondig onder stromend water, verwijder dan de lelijke delen van de bladeren. Dep de preien droog en snijd in dunne ringen. Plet de 2 teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng 200 gram slagroom samen met het ei in een kom met behulp van een vork.

Verhit een grote bakpan op middel-hoog vuur en voeg een klein klontje boter toe. Fruit de fijngesneden teentjes knoflook aan, voeg dan 500 gram rundergehakt toe samen met de gesneden prei. Voeg 1 theelepel gerookt paprikapoeder en 2 theelepels garam masala toe. Meng goed samen met behulp van een houten spatel, bak het gehakt bijna rul. Breng op smaak met peper en zout.

Bedek de bodem van de ovenschaal met voorgekookte aardappelschijfjes, maak 3 lagen. Giet er dan het slagroom en eimengsel overheen. Bedek de aardappelschijfjes dan met het gehakt en prei. Vul de bovenkant van de ovenschaal op met geraspte jonge kaas (druk lichtjes aan), zie foto hieronder: 

Preischotel bedekt met kaas
Preischotel bedekt met kaas

De preischotel met aardappels en gehakt afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Plaats de preischotel in de oven en bak in 25 - 30 minuten gaar, afhankelijk van hoe krachtig je oven is. Prik met een vork in de preischotel, gaat de vork makkelijk door de aardappels heen? Dan is de preischotel klaar. 

Preischotel met aardappels en gehakt
Preischotel met aardappels en gehakt op een bordje

Preischotel met aardappels en gehakt Haal de preischotel uit de oven en laat 3 - 5 minuten een beetje afkoelen. Serveer met bijvoorbeeld een heerlijke salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

46 waarderingen
😍
46
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1236.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
48.6 g
3.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
85.25 g
48.52 g
Eiwitten
68 g
Vezels
8.34 g
Natrium
1061.26 mg
Mineralen
Ijzer
3.13 mg
Calcium
1391.79 mg
Magnesium
96.02 mg
Kalium
96.02 mg
Fosfor
1229.59 mg
Koper
1.56 mg
Zink
12.3 mg
Jodium
5.8 µg
Selenium
4.75 µg
Vitamines
Vitamine C
57.65 mg
Vitamine D
1.47 mg
Vitamine A
3.74 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.75 mg
Vitamine B6
1.03 mg
Vitamine B12
3.2 µg
Foliumzuur
91.16 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
3.37 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Preischotel met aardappels en gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.