Smullen maar! Van deze oer-Hollandse preischotel met gehakt en aardappels blijf je eten. Recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/preischotel-met-aardappels-en-gehakt
Was de preien grondig onder stromend water, verwijder dan de lelijke delen van de bladeren. Dep de preien droog en snijd in dunne ringen. Plet de 2 teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng 200 gram slagroom samen met het ei in een kom met behulp van een vork.
Verhit een grote bakpan op middel-hoog vuur en voeg een klein klontje boter toe. Fruit de fijngesneden teentjes knoflook aan, voeg dan 500 gram rundergehakt toe samen met de gesneden prei. Voeg 1 theelepel gerookt paprikapoeder en 2 theelepels garam masala toe. Meng goed samen met behulp van een houten spatel, bak het gehakt bijna rul. Breng op smaak met peper en zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met voorgekookte aardappelschijfjes, maak 3 lagen. Giet er dan het slagroom en eimengsel overheen. Bedek de aardappelschijfjes dan met het gehakt en prei. Vul de bovenkant van de ovenschaal op met geraspte jonge kaas (druk lichtjes aan), zie foto hieronder:
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Plaats de preischotel in de oven en bak in 25 - 30 minuten gaar, afhankelijk van hoe krachtig je oven is. Prik met een vork in de preischotel, gaat de vork makkelijk door de aardappels heen? Dan is de preischotel klaar.
Preischotel met aardappels en gehakt Haal de preischotel uit de oven en laat 3 - 5 minuten een beetje afkoelen. Serveer met bijvoorbeeld een heerlijke salade. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.