Een vullende ovenschotel met knolselderij en rozemarijn. Vegetarisch en romig, met een krokante kaaslaag om het nóg lekkerder te maken.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovenschotel-met-knolselderij-en-rozemarijn
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten, enkel om ze even voor te koken. Schil de wortel en knolselderij, was deze en snijd ook in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Vet de ovenschaal in met boter.
Verhit een beetje boter in de bakpan en bak hierin de wortel. Voeg na een minuut ook de ui toe en na ongeveer 2 minuten ook de knoflook en knolselderij.
Bak het geheel kort en breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelblokjes erdoor en verdeel over de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de eieren samen met de room. Hak de rozemarijn fijn en meng dit door het roommengsel met nog wat extra peper en zout. Schenk het roommengsel over de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas.
Bak de ovenschotel in de oven voor ongeveer 40 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en de eieren gestold zijn. Garneer eventueel met nog meer rozemarijn. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.