Een vullende ovenschotel met knolselderij en rozemarijn. Vegetarisch en romig, met een krokante kaaslaag om het nóg lekkerder te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten, enkel om ze even voor te koken.
Schil de wortel en knolselderij, was deze en snijd ook in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Vet de ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een beetje boter in een bakpan en bak hierin de wortel. Voeg na een minuut ook de ui toe en na ongeveer 2 minuten ook de knoflook en knolselderij.
Bak het geheel kort en breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelblokjes erdoor en verdeel over de ovenschaal.
Hak de rozemarijn fijn. Meng de eieren samen met de room en breng op smaak met rozemarijn, peper en zout.
Schenk het roommengsel over de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas.
Bak de ovenschotel in de oven voor ongeveer 40 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en de eieren gestold zijn. Garneer eventueel met rozemarijn. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.