Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

(70)

Een vullende ovenschotel met knolselderij en rozemarijn. Vegetarisch en romig, met een krokante kaaslaag om het nóg lekkerder te maken.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e knolselderij
  • 1 wortel
  • 5 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • boter
  • 3 eieren
  • 300 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram geraspte kaas
Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • siliconen kwast
  • middelgrote pan
  • grote bakpan
  • grote ovenschaal

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovenschotel-met-knolselderij-en-rozemarijn


Voorbereiding – 10 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.

Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten, enkel om ze even voor te koken. Schil de wortel en knolselderij, was deze en snijd ook in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Vet de ovenschaal in met boter. 

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn
Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn afmaken – 50 minuten

Verhit een beetje boter in de bakpan en bak hierin de wortel. Voeg na een minuut ook de ui toe en na ongeveer 2 minuten ook de knoflook en knolselderij.

Bak het geheel kort en breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelblokjes erdoor en verdeel over de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de eieren samen met de room. Hak de rozemarijn fijn en meng dit door het roommengsel met nog wat extra peper en zout. Schenk het roommengsel over de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas.

Bak de ovenschotel in de oven voor ongeveer 40 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en de eieren gestold zijn. Garneer eventueel met nog meer rozemarijn. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

70 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.