Een vegetarische aubergine en feta ovenschotel met een krokante kaas bovenkant. Vol van smaak door het grillen van de aubergine en zelfgemaakte tomatensaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder het harde deel van de tomaten en snijd deze dan in stukjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in de bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg dan de tomaten samen met 200 ml water en de takjes rozemarijn toe. Plaats de deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Was de aubergine en snijd deze zo dun mogelijk.
Leg de plakjes in een vergiet en bestrooi met fijn zout, laat de plakjes 10 minuten staan om het vocht eruit laten onttrekken. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in zo dun mogelijke plakjes.
Dep de aubergine plakjes droog met keukenpapier en verhit een grill pan op hoog vuur. Besprenkel de aubergine met olijfolie en grill kort aan elke kant, tot er grill lijntjes zichtbaar worden.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Zodra de tomaten en ui zacht genoeg zijn, verwijder de rozemarijn en maak een gladde saus met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout en bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje saus.
Leg hierop een laag aubergine gevolgd door een laagje aardappelschijfjes. Bedek de aardappelschijfjes met een dun laagje saus en de helft van de feta, verkruimeld over de saus.
Dan nogmaals een laag aubergine, aardappelplakjes, saus en feta. Herhaal tot alles op is en zorg dat de aardappelplakjes steeds tussen de saus zitten zodat ze makkelijker kunnen garen.
Eindig met de geraspte geitenkaas. Bak de ovenschotel in ongeveer 50 minuten gaar, afhankelijk van je oven.
Als de kaas al de donker begint te kleuren maar de aardappelschijfjes nog niet gaar zijn kun je de ovenschotel altijd even afdekken met aluminiumfolie. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.