Een vegetarische aubergine en feta ovenschotel met een krokante kaas bovenkant. Vol van smaak door het grillen van de aubergine en zelfgemaakte tomatensaus.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-en-feta-ovenschotel
In februari is het einde van de maand natuurlijk nu al aangebroken, dus deze maand is het al een beetje vroeger tijd voor de foodblogswap. Dit keer van een blogster uit de geboorste stad van Marco, Eindhoven. We zijn dus natuurlijk al een tijdje bekend met Simone en met foodquotes. Zoveel lekkers, dus het was moeilijk kiezen. Aangezien we meer vegetarische ovenschotels op ohmydish willen, kozen we deze aubergine ovenschotel uit om te maken met een twist.
Was de aubergine en snijd deze zo dun mogelijk. Leg de plakjes in een vergiet en bestrooi met fijn zout, laat de plakjes 10 minuten staan om het vocht eruit laten onttrekken. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in zo dun mogelijke plakjes.
Dep de aubergine plakjes droog met keukenpapier en verhit een grill pan op hoog vuur. Besprenkel de aubergine met olijfolie en grill kort aan elke kant, tot er grill lijntjes zichtbaar worden. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Aubergine en feta ovenschotel
Bak de ovenschotel in ongeveer 50 minuten gaar, afhankelijk van je oven. Als de kaas al de donker begint te kleuren maar de aardappelschijfjes nog niet gaar zijn kun je de ovenschotel altijd even afdekken met aluminiumfolie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.