Ohmydish.nl


Aardappel-bloemkool gratin

Een aardappel-bloemkool gratin is een fantastisch bijgerecht. Een romige ovenschotel met een knapperig kaaskorstje, jammie! Bloemkool op zijn best!

Aardappel-bloemkool gratin
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Aardappel-bloemkool gratin

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bloemkool
  • 7 grote aardappels
  • 150 ml room
  • 5 eieren
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • handvol panko (Japans broodkruim)
  • 2 eetlepels (gedroogde) tijm
  • 350 gram geraspte kaas
  • 100 gram roomboter
  • peper en zout naar smaak
Aardappel-bloemkool gratin ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • middelgrote kom
  • garde
  • oven
  • grote ovenschaal

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-bloemkool-gratin


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels, was deze en snijd in dunne plakjes. Kook de plakjes aardappel enkele minuten in het kokende water. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Haal de aardappelplakjes uit het water met een schuimspaan en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in enkele minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Aardappel-bloemkool gratin ovenschotel Aardappel-bloemkool gratin ovenschotel

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng deze samen met de eieren, room, gedroogde tijm, peper en zout in de kom en roer glad met een garde.

Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes en schenk het ei-room mengsel eroverheen. Verdeel een dikke laag geraspte kaas over de bovenkant. Maak af met een laagje panko en her en der een blokje roomboter.

Aardappel-bloemkool gratin Aardappel-bloemkool gratin

Aardappel-bloemkool gratin bakken -- 40 minuten

Bak de gratin in de voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten, of tot de bovenkant mooi goudbruin is en de kaas gesmolten is. Heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of vis, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Makkelijke Franse cassoulet

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.