Een aardappel-bloemkool gratin is een fantastisch bijgerecht. Een romige ovenschotel met een knapperig kaaskorstje, jammie! Bloemkool op zijn best!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-bloemkool-gratin
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels, was deze en snijd in dunne plakjes. Kook de plakjes aardappel enkele minuten in het kokende water.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Haal de aardappelplakjes uit het water met een schuimspaan en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in enkele minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng deze samen met de eieren, room, gedroogde tijm, peper en zout in de kom en roer glad met een garde.
Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes en schenk het ei-room mengsel eroverheen. Verdeel een dikke laag geraspte kaas over de bovenkant. Maak af met een laagje panko en her en der een blokje roomboter.
Bak de gratin in de voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten, of tot de bovenkant mooi goudbruin is en de kaas gesmolten is. Heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of vis, eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!