Heerlijk bijgerecht om te eten met een stukje vis, of serveer het als een vegetarisch gerecht. Venkel gratin is kazig en heeft een heerlijke anijssmaak.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkel-gratin
Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het groene deel en het harde middelste gedeelte van de venkelknol en indien nodig maak je de buitenste delen schoon.
Snijd de venkel vervolgens grof en kook ze een paar minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de venkelstukjes af en laat ze even afkoelen. Vet de ovenschaal in met boter.
Meng de eieren, creme fraîche, room, anijs likeur en een handvol geraspte kaas in een grote kom tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de venkel stukjes toe en breng en op smaak met peper en zout.
Schenk het mengsel in de ovenschaal en maak het af met de resterende geraspte kaas. Bak de venkel gratin in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.
Wij aten deze gratin bij een stukje vis. Me kunt ook kleine ovenschaaltjes gebruiken om individuele mini gratins te maken. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.