Heerlijk bijgerecht om te eten met een stukje vis, of serveer het als een vegetarisch gerecht. Venkel gratin is kazig en heeft een heerlijke anijssmaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het groene deel en het harde middelste gedeelte van de venkelknol en indien nodig maak je de buitenste delen schoon.
Snijd de venkel vervolgens grof en kook ze een paar minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de venkelstukjes af en laat ze even afkoelen. Vet de ovenschaal in met boter.
Meng de eieren, creme fraîche, room, anijs likeur en een handvol geraspte kaas in een grote kom tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de venkel stukjes toe en breng en op smaak met peper en zout.
Schenk het mengsel in de ovenschaal en maak het af met de resterende geraspte kaas. Bak de venkel gratin in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.
Wij aten deze gratin bij een stukje vis. Me kunt ook kleine ovenschaaltjes gebruiken om individuele mini gratins te maken. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.