Ohmydish.nl


Venkel gratin

Heerlijk bijgerecht om te eten met een stukje vis, of serveer het als een vegetarisch gerecht. Venkel gratin is kazig en heeft een heerlijke anijssmaak.

Venkel gratin
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Venkel gratin

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 venkelknol
  • 30 ml Ricard (of ander soort anijs likeur)
  • 3 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 150 ml room
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
  • boter om in te vetten
Venkel gratin ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven schaal (18 cm)
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • zeef
  • grote kom
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkel-gratin


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het groene deel en het harde middelste gedeelte van de venkelknol en indien nodig maak je de buitenste delen schoon. 

Snijd de venkel vervolgens grof en kook ze een paar minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de venkelstukjes af en laat ze even afkoelen. Vet de ovenschaal in met boter.

Meng de eieren, creme fraîche, room, anijs likeur en een handvol geraspte kaas in een grote kom tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de venkel stukjes toe en breng en op smaak met peper en zout. 

Venkel gratin
Venkel gratin

De venkel gratin bakken -- 20 minuten

Schenk het mengsel in de ovenschaal en maak het af met de resterende geraspte kaas. Bak de venkel gratin in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Wij aten deze gratin bij een stukje vis. Me kunt ook kleine ovenschaaltjes gebruiken om individuele mini gratins te maken. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.