Ohmydish.nl


Venkel gratin

Heerlijk bijgerecht om te eten met een stukje vis, of serveer het als een vegetarisch gerecht. Venkel gratin is kazig en heeft een heerlijke anijssmaak.

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Venkel gratin

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 venkelknol
  • 30 ml Ricard (of ander soort anijs likeur)
  • 3 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 150 ml room
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
  • boter om in te vetten
Venkel gratin ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven schaal (18 cm)
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • zeef
  • grote kom
  • garde

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkel-gratin


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het groene deel en het harde middelste gedeelte van de venkelknol en indien nodig maak je de buitenste delen schoon. 

Snijd de venkel vervolgens grof en kook ze een paar minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de venkelstukjes af en laat ze even afkoelen. Vet de ovenschaal in met boter.

Meng de eieren, creme fraîche, room, anijs likeur en een handvol geraspte kaas in een grote kom tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de venkel stukjes toe en breng en op smaak met peper en zout. 

Venkel gratin
Venkel gratin

De venkel gratin bakken -- 20 minuten

Schenk het mengsel in de ovenschaal en maak het af met de resterende geraspte kaas. Bak de venkel gratin in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Wij aten deze gratin bij een stukje vis. Me kunt ook kleine ovenschaaltjes gebruiken om individuele mini gratins te maken. Smakelijk!

Aangeraden producten (7)


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.