Gratin van aardpeer
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gratin van aardpeer

Een gratin van aardpeer met spekjes, prei en een krokante kaas laag is heerlijk op een koude dag. Klaar binnen 50 minuten. Recept voor 4 personen.

50 minuten
4 personen
Gratin van aardpeer ingrediënten
Recept gratin van aardpeer

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de halve prei en snijd in dunne ringen.

Schil de aardperen en bewaar deze in koud water met een beetje citroensap, de aardperen verkleuren namelijk snel.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.Snijd de aardperen in grove stukken en kook deze enkele minuten. 

Gratin van aardpeer
Gratin van aardpeer

De gratin van aardpeer afmaken – 40 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en bak de spekjes enkele minuten. Voeg dan de knoflook, prei, tijm en laurier toe en bak nog enkele minuten mee.

Schenk er de room bij en laat zachtjes koken samen met de takjes tijm en laurierblaadjes voor nog ongeveer 5 minuten.

Zet dan het vuur uit en laat het even afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Verdeel de beetgare stukken aardpeer over de ovenschaal.

Verwijder de tijm takjes en laurierblaadjes. Klop de eieren los met een garde en voeg zodra het roommengsel een beetje is afgekoeld de spekjes en room toe.

Verdeel dit ook over de ovenschaal en maak het af met een laag geraspte Parmezaanse kaas, handje panko en plaats her en der een blokje roomboter.

Bak de gratin gaar in ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer eventueel met een salade, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1013.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.75 g
2.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
74.98 g
36.94 g
Eiwitten
34.99 g
Vezels
35.02 g
Natrium
2076.8 mg
Mineralen
Ijzer
8.35 mg
Calcium
264.06 mg
Magnesium
62.77 mg
Kalium
62.77 mg
Fosfor
529.77 mg
Koper
0.44 mg
Zink
2.42 mg
Jodium
11.07 µg
Selenium
23.01 µg
Vitamines
Vitamine C
19.62 mg
Vitamine D
1.39 mg
Vitamine A
43.35 mg
Vitamine B1
0.68 mg
Vitamine B2
0.64 mg
Vitamine B6
0.66 mg
Vitamine B12
2.19 µg
Foliumzuur
41.28 µg
Vitamine E
1.6 mg
Vitamine K
3.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gratin van aardpeer"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.