Bonenschotel met gehakt

(34)

Deze bonenschotel met gehakt, paprika en kaas is ideaal als doordeweekse maaltijd. Erg lekker met gekookte rijst of aardappeltjes. Laat een reactie achter

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Bonenschotel met gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 knoflookteen
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 1 klein blikje maïs (140 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 gram geraspte kaas
  • half bosje verse peterselie (of 2 eetlepels gedroogde peterselie)
  • 300 gram gehakt (half-om-half of rundergehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram crème fraîche
  • Zout en peper
Bonenschotel met gehakt Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Bakpan
  • Houten lepel
  • Ovenschaal
  • Oven

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bonenschotel-met-gehakt


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de ui in kleine blokjes en de (groene) paprika in smalle reepjes. Plet de teentjes knoflook en snijd deze in zo fijn mogelijke stukjes. Laat de blikjes maïs en kidneybonen uitlekken. 

Bonenschotel met gehakt
Bonenschotel met gehakt

De bonenschotel met gehakt afmaken – 15 minuten

Voeg een scheutje olijfolie toe aan een bakpan en verhit op middel-hoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook in ongeveer 2 minuten aan, voeg dan het gemengd gehakt toe.

Bak het gehakt rul, bak de tomaten uit blik mee en roer goed door. Voeg dan de kidneybonen en maïs toe aan de pan en roer er de groene paprika doorheen.

Voeg een kleine handvol fijngehakte peterselie of 2 eetlepels gedroogde peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg crème fraîche toe voor een vollere smaak, de exacte hoeveelheid is naar smaak. Zet het vuur nu lager en laat 5 minuten lang zachtjes garen en roer af en toe met een houten lepel.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Voeg de inhoud van de pan toe aan een ovenschotel, verdeel kaas over de bovenkant en bak deze bonenschotel 5 tot 10 minuten af.

Serveer deze lekkere bonenschotel met gehakt bijvoorbeeld met Spaanse rijst en geraspte kaas.


Waardeer dit recept!
34 stemmen

Bonenschotel met gehakt: Veel gestelde vragen

Wat kun je het beste bij een bonenschotel met gehakt serveren?

Deze bonenschotel is ideaal aangezien je er veel mee kunt variëren. Bijvoorbeeld met gekookte witte rijst, kleine aardappeltjes uit de oven of zelfs op een tortilla!

Kun je de kidneybonen ook vervangen?

Je zou de kidneybonen ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld bruine bonen, laat ze dan niet te lang doorkoken aangezien bruine bonen zachter zijn. Maar zwarte bonen of witte bonen kunnen ook, breng deze dan wel wat meer op smaak.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.