Deze bonenschotel met gehakt, paprika en kaas is ideaal als doordeweekse maaltijd. Erg lekker met gekookte rijst of aardappeltjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 27-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 30-10-2024
Snijd de ui in kleine blokjes en de (groene) paprika in smalle reepjes. Plet de teentjes knoflook en snijd deze in zo fijn mogelijke stukjes. Laat de blikjes maïs en kidneybonen uitlekken.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan een bakpan en verhit op middel-hoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook in ongeveer 2 minuten aan, voeg dan het gemengd gehakt toe.
Bak het gehakt rul, bak de tomaten uit blik mee en roer goed door. Voeg dan de kidneybonen en maïs toe aan de pan en roer er de groene paprika doorheen.
Voeg een kleine handvol fijngehakte peterselie of 2 eetlepels gedroogde peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg crème fraîche toe voor een vollere smaak, de exacte hoeveelheid is naar smaak. Zet het vuur nu lager en laat 5 minuten lang zachtjes garen en roer af en toe met een houten lepel.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Voeg de inhoud van de pan toe aan een ovenschotel, verdeel kaas over de bovenkant en bak deze bonenschotel 5 tot 10 minuten af.
Serveer deze lekkere bonenschotel met gehakt bijvoorbeeld met Spaanse rijst en geraspte kaas.
Wat kun je het beste bij een bonenschotel met gehakt serveren?
Deze bonenschotel is ideaal aangezien je er veel mee kunt variëren. Bijvoorbeeld met gekookte witte rijst, kleine aardappeltjes uit de oven of zelfs op een tortilla!
Kun je de kidneybonen ook vervangen?
Je zou de kidneybonen ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld bruine bonen, laat ze dan niet te lang doorkoken aangezien bruine bonen zachter zijn. Maar zwarte bonen of witte bonen kunnen ook, breng deze dan wel wat meer op smaak.
Per 1 persoonsportie:
Hallo Louis, bedankt voor je super leuke bericht! Wat fijn om te lezen dat de bonenschotel in de smaak viel en de grote schaal helemaal op is gegaan, dat is altijd een goed teken. Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.