Deze bonenschotel met gehakt, paprika en kaas is ideaal als doordeweekse maaltijd. Erg lekker met gekookte rijst of aardappeltjes.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bonenschotel-met-gehakt
Snijd de ui in kleine blokjes en de (groene) paprika in smalle reepjes. Plet de teentjes knoflook en snijd deze in zo fijn mogelijke stukjes. Laat de blikjes maïs en kidneybonen uitlekken.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan een bakpan en verhit op middel-hoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook in ongeveer 2 minuten aan, voeg dan het gemengd gehakt toe.
Bak het gehakt rul, bak de tomaten uit blik mee en roer goed door. Voeg dan de kidneybonen en maïs toe aan de pan en roer er de groene paprika doorheen.
Voeg een kleine handvol fijngehakte peterselie of 2 eetlepels gedroogde peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg crème fraîche toe voor een vollere smaak, de exacte hoeveelheid is naar smaak. Zet het vuur nu lager en laat 5 minuten lang zachtjes garen en roer af en toe met een houten lepel.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Voeg de inhoud van de pan toe aan een ovenschotel, verdeel kaas over de bovenkant en bak deze bonenschotel 5 tot 10 minuten af.
Serveer deze lekkere bonenschotel met gehakt bijvoorbeeld met Spaanse rijst en geraspte kaas.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-09-2023
Wat kun je het beste bij een bonenschotel met gehakt serveren?
Deze bonenschotel is ideaal aangezien je er veel mee kunt variëren. Bijvoorbeeld met gekookte witte rijst, kleine aardappeltjes uit de oven of zelfs op een tortilla!
Kun je de kidneybonen ook vervangen?
Je zou de kidneybonen ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld bruine bonen, laat ze dan niet te lang doorkoken aangezien bruine bonen zachter zijn. Maar zwarte bonen of witte bonen kunnen ook, breng deze dan wel wat meer op smaak.
Ik heb De Bonenschotel met gehakt, vandaag gemaakt, Heb het recept wel iet aan gepast, omdat ik niet ff zo snel overal aan kon komen. Ik heb zeg maar een grootte zak met verse Mexico groente genomen, de knoflook de uitjes heb ik wel gefruit daar bij wel drie kleine pepertjes, en een blikje tomaten pure, met de crème verder alles volgen recept gedaan lekker met kaas, en heb het geserveerd met witte rijst, had een behoorlijke grootte schaal, maar het is in een keer op gegaan met ze tweeën mijn vrouw en ik. Vond het een goed recept , en is zeker voor herhaling vatbaar.Super recept.
Hallo Louis, bedankt voor je super leuke bericht! Wat fijn om te lezen dat de bonenschotel in de smaak viel en de grote schaal helemaal op is gegaan, dat is altijd een goed teken. Veel liefs, Véronique
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.