Lekker doordeweeks recept, een bloemkoolschotel met ham en kaas. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 10-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Snijd de ui in ringen. Breng water aan de kook in een middelgrote pan, kook de bloemkoolroosjes 5 minuten lang.
Giet af en laat de bloemkoolroosjes afkoelen. Snijd de achterham in dunne reepjes en snijd de verse bieslook fijn. Voeg ei en de melk toe aan een kom en klop met een garde samen. Voeg de geraspte kaas toe en meng nogmaals.
Voeg dan een snufje zout, wat peper en een halve eetlepel nootmuskaat toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de ovenschaal. Giet het ei-melk mengsel over de bloemkool heen.
Voeg de reepjes achterham, aardappelplakjes en de uiringen toe aan de ovenschaal.
Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 35 tot 40 minuten gaar. Garneer met de gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.