Lekker doordeweeks recept, een bloemkoolschotel met ham en kaas. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een uur tijd.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolschotel-met-ham-en-kaas
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Snijd de ui in ringen. Breng water aan de kook in een middelgrote pan, kook de bloemkoolroosjes 5 minuten lang.
Giet af en laat de bloemkoolroosjes afkoelen. Snijd de achterham in dunne reepjes en snijd de verse bieslook fijn. Voeg ei en de melk toe aan een kom en klop met een garde samen. Voeg de geraspte kaas toe en meng nogmaals.
Voeg dan een snufje zout, wat peper en een halve eetlepel nootmuskaat toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de ovenschaal. Giet het ei-melk mengsel over de bloemkool heen.
Voeg de reepjes achterham, aardappelplakjes en de uiringen toe aan de ovenschaal.
Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 35 tot 40 minuten gaar. Garneer met de gesneden verse bieslook.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.