Thema: lente recepten

120 Recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.


Friszure appel en rode bieten carpaccio

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Erg verfrissend voorgerecht of salade, perfect voor een hete zomerdag. Een friszure appel en rode bieten carpaccio heeft heerlijke smaakcombinaties!


Klassieke caesar salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Binnen 20 minuten kun je genieten van deze klassieke caesar salade. Deze salade komt origineel uit Mexico en staat op de menukaart van de meeste restaurants.


Ingemaakte radijsjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Ingemaakte radijsjes zijn een heerlijke toevoeging op een salade. Serveer deze bijvoorbeeld bij een carpaccio, de combinatie is heerlijk!


Griekse witte bonensalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heb je ooit deze grote bonen gegeten? Je kunt ze overal vinden in Griekenland. Dit is een recept voor Griekse witte bonensalade die in weinig tijd klaar is.


Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Heerlijke lamskarbonade met hasselback aardappelen en zachte groenten. Dit gerecht is klaar in 45 minuten, recept voor 2 personen.


Gestoomde noordzeekrab

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.


Coquilles met witte asperges en aardbeien salade

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Wil je indruk maken op iemand? Maak dan deze coquilles met witte asperges en aardbeien salade. Een zeer gewaardeerde smaakcombinatie.


Grand Marnier cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Koningsdag recept voor een heerlijke Grand Marnier cocktail. Klaar in 10 minuutjes, lekker fris en heeft een vrolijke oranje kleur.


Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Ben je bekend met deze prachtige tomaten? Super sappig en lekker fris, coeur de boeuf tomaten taartjes zijn smakelijk en makkelijk te maken.


Witte asperge met ham spread

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Lunch tip: Witte asperge met ham spread voor op een toastje of voor op brood. Romige spread die ook nog eens heel makkelijk te maken is.


Verse coquilles in bechamel saus

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze verse coquilles in bechamel saus zijn zo zacht als boter. Met Zwitserse gruyère kaas en paneermeel. Recept voor 2 personen.


Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Smaakvolle en licht voorafje. Een coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven en verse basilicumblaadjes. Recept voor 4 personen.


Roergebakken witte asperge salade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Maak een keer wat anders dan de standaard gekookte asperges. Deze heerlijke roergebakken witte asperge salade is fris, hartig en zoet tegelijk, perfect voor de lente.


Salade met gebakken geitenkaas

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Wist je dat je verslaafd kunt raken aan kaas? Logisch met deze heerlijke salade met gebakken geitenkaas. Heerlijk als lunch.


Zelfgemaakte eiersalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Maak zelf de allerlekkerste eiersalade voor op brood of een toastje. Helemaal niet moeilijk te maken, én super makkelijk!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade niçoise ? Een salade niçoise is een heerlijke Franse salade met tonijn, sperziebonen, rode aardappeltjes, tomaat en ei.

Categorie Lunch Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Salade niçoise

Ingrediënten


  • 6 rode aardappelen
  • 125 gram sperziebonen
  • 2 tonijn filets
  • olijfolie
  • 100 gram gemengde sla
  • handvol zwarte olijven
  • 200 gram cherry tomaten
  • 2 rode uien
  • 4 eieren
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepels Dijon mosterd

Bereiding

(19)
1
Vul 2 middelgrote pannen met water en breng aan de kook. Snijd de rode aardappelen in plakken, voeg deze toe aan 1 pan en kook in ongeveer 5 minuten gaar. 
2
De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet de aardappelen dan af en laat afkoelen. Blancheer in de andere pan de sperziebonen, giet de sperziebonen dan ook af. 
3
Vul het sauspannetje met water, voeg de eieren toe en kook de eieren in 7 minuten. Plaats de eieren na het koken direct onder koud, stromend water om het kookproces te stoppen en om het pellen te vergemakkelijken. 
4
Snijd de rode uien in ringen en halveer de cherry tomaten en zwarte olijven. Voeg 1 eetlepel Dijon mosterd toe aan een kom en voeg zout en peper toe en een scheutje witte wijnazijn. Meng glad met behulp van een garde en voeg ongeveer 60 ml olijfolie toe. Salade niçoise

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.