Binnen 20 minuten kun je genieten van deze klassieke caesar salade. Deze salade komt origineel uit Mexico en staat op de menukaart van de meeste restaurants
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-caesar-salade
Begin met het maken van de caesar dressing. Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 2 minuten, net genoeg tijd om het eiwit te laten stollen. Verwijder de pan meteen van het vuur en laat de eieren schrikken met koud stromend water. Schep het ei uit de eischaal met het kleine lepeltje, het ei is nog erg zacht dus pellen zal moeilijk gaan. Pel 2 knoflooktenen en voeg deze samen met de eieren, sap van een halve citroen, peterselie, mosterd en ansjovis filets toe aan de blender. Pureer het geheel en schenk voorzichtig de olijfolie erbij terwijl de blender blijft draaien. Voeg 80 gram geraspte parmezaanse kaas toe en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Klassieke caesar salade
Scheur de sla in stukken en snijd met de dunschiller plakjes parmezaanse kaas. Verdeel de parmezaanse kaas schilfers en sla over borden en schenk er dressing overheen. Maak de salade af met knoflook croutons en eventueel extra ansjovis filets.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.