Binnen 20 minuten kun je genieten van deze klassieke caesar salade. Deze salade komt origineel uit Mexico en staat op de menukaart van de meeste restaurants.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de little gems of romaine sla, verwijder de harde kern en droog de sla met een sla centrifuge en zet apart. Rasp ongeveer 80 gram parmezaanse kaas en zet apart.
Begin met het maken van de caesar dressing. Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 2 minuten, net genoeg tijd om het eiwit te laten stollen.
Verwijder de pan meteen van het vuur en laat de eieren schrikken met koud stromend water.
Schep het ei uit de eischaal met het kleine lepeltje, het ei is nog erg zacht dus pellen zal moeilijk gaan.
Pel 2 knoflooktenen en voeg deze samen met de eieren, sap van een halve citroen, peterselie, mosterd en ansjovis filets toe aan de blender.
Pureer het geheel en schenk voorzichtig de olijfolie erbij terwijl de blender blijft draaien. Voeg 80 gram geraspte parmezaanse kaas toe en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Pel de resterende knoflookteen en snijd in grove stukken. Snijd de korst van de sneetjes brood en snijd het brood in blokjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en voeg de knoflookteen toe.
Laat de knoflook een paar minuten bakken in de olie en verwijder deze vervolgens. Bak het brood in de knoflookolie tot deze goudbruin is aan alle kanten.
Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Scheur de sla in stukken en snijd met de dunschiller plakjes parmezaanse kaas.
Verdeel de parmezaanse kaas schilfers en sla over borden en schenk er dressing overheen.
Maak de salade af met knoflook croutons en eventueel extra ansjovis filets. Eet smakelijk!
Hoort er kip in een caesar salade?
Nee, in een klassieke caesar salade zit geen kip. Vaak wordt er wel gebakken kip bij geserveerd, wat de salade meer vulling geeft.
Zit er ei in een caesar salade?
In een caesar salade zit geen gekookt ei, wel zit er ei in de caesar dressing.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.