Ohmydish.nl


Klassieke caesar salade

Binnen 20 minuten kun je genieten van deze klassieke caesar salade. Deze salade komt origineel uit Mexico en staat op de menukaart van de meeste restaurants

Klassieke caesar salade
20 minuten 2 personen Lunch
Klassieke caesar salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 eieren
  • 1/2 citroen
  • klein handje verse peterselie
  • 2 little gems of 1 romaine sla
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel gladde (Dijon) mosterd
  • 4 ansjovis filets
  • 150 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • snijplank & koksmes
  • blender
  • sla centrifuge of schone theedoek
  • klein lepeltje
  • spatel
  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • dunschiller

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-caesar-salade


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de little gems of romaine sla, verwijder de harde kern en droog de sla met een sla centrifuge en zet apart. Rasp ongeveer 80 gram parmezaanse kaas en zet apart.

Begin met het maken van de caesar dressing. Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 2 minuten, net genoeg tijd om het eiwit te laten stollen. Verwijder de pan meteen van het vuur en laat de eieren schrikken met koud stromend water. Schep het ei uit de eischaal met het kleine lepeltje, het ei is nog erg zacht dus pellen zal moeilijk gaan. Pel 2 knoflooktenen en voeg deze samen met de eieren, sap van een halve citroen, peterselie, mosterd en ansjovis filets toe aan de blender. Pureer het geheel en schenk voorzichtig de olijfolie erbij terwijl de blender blijft draaien. Voeg 80 gram geraspte parmezaanse kaas toe en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Klassieke caesar salade Klassieke caesar salade

Klassieke caesar salade afmaken -- 10 minuten

Pel de resterende knoflookteen en snijd in grove stukken. Snijd de korst van de sneetjes brood en snijd het brood in vierkantjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en voeg de knoflookteen toe. Laat de knoflook een paar minuten bakken in de olie en verwijder deze vervolgens. Bak het brood in de knoflookolie tot deze goudbruin is aan alle kanten. Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Scheur de sla in stukken en snijd met de dunschiller plakjes parmezaanse kaas. Verdeel de parmezaanse kaas schilfers en sla over borden en schenk er dressing overheen. Maak de salade af met knoflook croutons en eventueel extra ansjovis filets.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Romige spinaziesoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.