Op zoek naar een lactose- en glutenvrij recept? Dan moet je zeker eens deze courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool proberen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de geroosterde bloemkoolpuree. Pel de knoflook, snijd deze grof en zet opzij. Gebruik een spiraalsnijder om courgette spaghetti te maken.
Als je deze niet hebt, kun je ook een koksmes gebruiken om dunne slierten te snijden. Maak de garnalen schoon en ontdooi deze indien nodig. Was de snijbiet en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Snijd de snijbiet vervolgens in grove stukken. Verwarm de grote bakpan zonder toevoegen van olie of boter. Rooster het amandelschaafsel in de droge pan.
Het is prima als ze een beetje donker zijn, dan krijgen ze nog meer smaak maar let wel op dat ze niet verbranden. Schep ze in een kleine kom en zet opzij.
Verhit olijfolie in de grote bakpan samen met de knoflook en laat het op laag vuur zachtjes verwarmen om zo een heerlijke knoflookolie te creëren. Verwijder dan de knoflook en voeg de garnalen toe.
Na ongeveer een minuut voeg je ook de courgette spaghetti toe. Kook dit enkele minuten tot de courgette een beetje zachter is geworden.
Voeg dan de gesneden snijbiet, groentebouillonblokje en geroosterde bloemkoolpuree toe. Bak het geheel nog enkele minuten langer tot de courgette en snijbiet klaar zijn en voeg dan in de laatste minuut de cherry tomaatjes toe.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met geroosterde amandelschaafsel en gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.