Op zoek naar een lactose- en glutenvrij recept? Dan moet je zeker eens deze courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool proberen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-spaghetti-met-garnalen-en-romige-bloemkool
Begin met het maken van de geroosterde bloemkoolpuree. Pel de knoflook, snijd deze grof en zet opzij. Gebruik een spiraalsnijder om courgette spaghetti te maken.
Als je deze niet hebt, kun je ook een koksmes gebruiken om dunne slierten te snijden. Maak de garnalen schoon en ontdooi deze indien nodig. Was de snijbiet en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Snijd de snijbiet vervolgens in grove stukken. Verwarm de grote bakpan zonder toevoegen van olie of boter. Rooster het amandelschaafsel in de droge pan.
Het is prima als ze een beetje donker zijn, dan krijgen ze nog meer smaak maar let wel op dat ze niet verbranden. Schep ze in een kleine kom en zet opzij.
Verhit olijfolie in de grote bakpan samen met de knoflook en laat het op laag vuur zachtjes verwarmen om zo een heerlijke knoflookolie te creëren. Verwijder dan de knoflook en voeg de garnalen toe.
Na ongeveer een minuut voeg je ook de courgette spaghetti toe. Kook dit enkele minuten tot de courgette een beetje zachter is geworden.
Voeg dan de gesneden snijbiet, groentebouillonblokje en geroosterde bloemkoolpuree toe. Bak het geheel nog enkele minuten langer tot de courgette en snijbiet klaar zijn en voeg dan in de laatste minuut de cherry tomaatjes toe.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met geroosterde amandelschaafsel en gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.