Mandarijnen tiramisu

(17)

Een frisse mandarijnen tiramisu kan eventueel gemaakt worden met sinaasappels. Leuk voor tijdens Koningsdag, sinterklaas of gewoon omdat het zo lekker is

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-04-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mandarijnen tiramisu

Ingrediënten


  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 8 grote, of 10 kleine mandarijnen
  • ongeveer 40 lange vingers
  • 100 ml Apice of andere sinaasappel/mandarijn likeur

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • middelgrote kom
  • garde
  • elektrische mixer
  • ovenschaal
  • huishoudfolie

Mandarijnen tiramisu Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mandarijnen-tiramisu


Voorbereiding – 15 minuten

Snijd de schil van de mandarijnen met een scherp mes weg. Begin hiervoor met een stukje van de boven- en onderkant af te snijden.

Snijd vervolgens van boven naar beneden met je mes de schil weg en zorg dat er zo weinig mogelijk wit op blijft zitten. Snijd de mandarijnen dan in dunne plakjes. Meng de likeur met een eetlepel witte basterdsuiker en zet aan de kant.

Gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de resterende 3 eetlepels witte basterdsuiker.

Ontvet een kom met een paar druppels citroensap en klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen, dit gaat het makkelijkste met een elektrische mixer.

Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel. 

Mandarijnen tiramisu
Zelfgemaakte mandarijnen tiramisu

Mandarijnen tiramisu afmaken -- 15 minuten + wachttijd

Dip de helft van de lange vingers in het likeur mengsel, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig worden. Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal.

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.

Verdeel er dan een laag mandarijnen plakjes over. Dip de andere helft van de lange vingers in de likeur en maak hiermee een nieuwe laag. Verdeel dan de rest van het mascarpone mengsel over de ovenschaal en maak deze af met de resterende mandarijnen plakjes.

Bedek met huishoudfolie en plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-04-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Mandarijnen tiramisu

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.