Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

Ben je bekend met deze prachtige tomaten? Super sappig en lekker fris, coeur de boeuf tomaten taartjes zijn smakelijk en makkelijk te maken.

25 minuten
6 personen
Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes ingrediënten
Recept hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm je oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel en snijd een halve rode ui in fijne blokjes. Combineer de rode ui met creme fraîche en meng deze goed door. Breng dit op smaak met peper en zout.

Was de coeur de boeuf tomaten met koud water, en dep deze droog met keukenpapier. Gebruik een scherp (koks) mes om de tomaten in mooie, dunne plakken te snijden.

Snijd de tomaten niet te dik, maar ook niet te dun.

Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes
Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

De hartige coeur de boeuf tomaten taartjes afmaken – 15 minuten

Plaats de vierkante bladerdeegplakjes op de bakplaat met bakpapier erop. Verdeel een laag creme fraîche met rode ui over het bladerdeeg, laat de randen vrij.

Verdeel de plakken coeur de boeuf tomaten over de bladerdeeg plakjes, voeg niet al te veel toe per plakje bladerdeeg. Breng op smaak met zout en peper, voeg een klein handje geraspte jonge kaas toe op de plakken tomaat.

Bak de taartjes af in de oven in 10-15 minuten, of totdat het bladerdeeg een mooie goud-bruine kleur heeft gekregen, en de kaas gesmolten is. Garneer met verse dille, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes"
Aad zegt op 21-09-2020
Als je het recept uitprint is er dan mogelijk dat illustraties ook worden uitgeprint. Voor een programmeur moet dat een fluitje van en cent zijn. Recepten zijn prima ... !
Ohmydish zegt op 21-09-2020
Hallo Aad, dankjewel! Het is juist zo geprogrammeerd om inkt te besparen. Als je de afbeeldingen er wel graag bij wilt, kun je het recept kopiëren en plakken in bijvoorbeeld Word en het vanuit daar in zijn geheel printen. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.