Mierikswortel-roomsaus met zalmforel

(10)

Een overheerlijke zelfgemaakte mierikswortel-roomsaus met groenten, visbouillon en witte wijn. Super lekker bij bijna elke soort vis.

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mierikswortel-roomsaus met zalmforel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e prei
  • 1 ui
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 - 12 peperkorrels
  • paar takjes dille (restjes of eventueel gedroogde dille)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1/2e liter visbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel
  • 100 ml room
  • maizena of aardappelzetmeel om de saus eventueel te binden
  • 4 zalmforelfilets of ander soort visfilets om de saus bij te serveren
  • eventueel pasta met erwtjes om erbij te serveren
Mierikswortel-roomsaus met zalmforel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • zeef
  • garde
  • klein kommetje
  • grote bakpan

Bereiding


Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mierikswortel-roomsaus-met-zalmforel


Voorbereiding – 45 minuten

Was de prei en snijd deze vervolgens in grove stukken. Pel de ui en snijd deze grof. Verhit een pan op middelhoog vuur en fruit de ui enkele minuten zonder toevoeging van olie of boter.

Voeg dan de prei toe en blus het geheel na ongeveer 2 minuten af met de witte wijn. Voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, dille en visbouillon toe en breng aan de kook.

Laat het een half uur zachtjes doorkoken,  zodat het water extra smaakvol zal worden. Je kunt het ook een nacht in de koelkast zetten, zodat de smaken goed kunnen doortrekken. 

Mierikswortel-roomsaus met zalmforel
Mierikswortel-roomsaus met zalmforel

Mierikswortel-roomsaus met zalmforel afmaken – 10 minuten

Zeef de saus en gooi de smaakmakers weg. Breng het nogmaals aan de kook. Je kunt ervoor kiezen om het eerst in te laten koken zodat het nog voller van smaak zal zijn.

Je kunt het vocht ook meteen binden met maizena of aardappelzetmeel. Maak dan eerst een maizena papje in een klein kommetje om klontjes te voorkomen.

Voeg de room toe en breng op smaak met geraspte mierikswortel en zout. De zalmforel hebben we heel simpel gekruid met enkel peper en zout en enkele minuten aan elke kant gebakken op middelhoog vuur.

Serveer de zalmforel met de mierikswortel-roomsaus, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

10 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.