Geroosterde Parijse worteltjes zijn super schattig, makkelijk en lekker. Kleine ronde oranje bolletjes, aww! Heerlijk bijgerecht dat klaar is binnen 30 min. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-parijse-worteltjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Wij hebben onze Parijse worteltjes uit de moestuin, dus ze hadden een goede schoonmaakbeurt nodig om al het zand en vuil weg te krijgen.
Wij gebruikten hier een schoon sponsje voor, maar je kunt dit met elk soort borsteltje doen wat je wilt.
Alles wat je nu nog hoeft te doen, is beide kanten van de kleine worteltjes eraf snijden. Een klein mesje is hier het makkelijkste voor.
Plaats de schoongemaakte worteltjes in een ovenschaal en besprenkel met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en ook 2 eetlepels honing.
Maak de verse tijm takjes schoon met stromend water en verdeel ze dan over de ovenschaal.
Breng de worteltjes op smaak met peper en zout. Rooster ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de worteltjes.
Ze zijn klaar als ze lichtjes beginnen te karamelliseren. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, het is juist het lekkerste als ze nog een beetje knapperig zijn.
Serveer de worteltjes met honing en tijm vervolgens als bijgerecht bij allerlei soorten vlees en vis. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.