Lamskarbonade met hasselback aardappelen
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Heerlijke lamskarbonade met hasselback aardappelen en zachte groenten. Dit gerecht is klaar in 45 minuten, recept voor 2 personen.

45 minuten
2 personen
Lamskarbonade met hasselback aardappelen ingrediënten

Recept lamskarbonade met hasselback aardappelen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 13-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Maak de vastkokende aardappelen schoon en snijd deze bijna helemaal door (zie foto) met behulp van je koksmes.

Plaats het bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappelen daar bovenop. Smelt ongeveer 100 gram boter in de kleine sauspan en giet deze over de aardappelen. Bak de aardappelen in 25 - 30 minuten gaar, dit kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken.

Als de vork er soepel in gaat, dan zijn de aardappelen gaar. Bereid de groenten voor terwijl de aardappelen in de oven staan. Snijd een jalapeño peper in dunne plakjes, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen.

Als je de zaadlijsten mee snijd dan is het gerecht pittiger. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen. Snijd de knoflook en een halve ui fijn. 

Lamskarbonade met hasselback aardappelen
Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Lamskarbonade met hasselback aardappelen afmaken – 30 minuten

Verhit boter in een grote bakpan. Voeg dan de gesneden jalapeño peper toe samen met de prei, ui en knoflook. Bak deze aan totdat deze zacht worden, haal de groenten daarna uit de pan. 

Voeg nu meer boter toe aan dezelfde pan en bak de lamskarbonades in 8 - 10 minuten gaar aan beide kanten. De tijd die nodig is, is afhankelijk van de dikte van de lamskarbonades. Voeg gedroogde tijm toe tijdens het bakken van de lamskarbonades.

In de laatste 1 of 2 minuten voeg je de groenten terug toe aan de pan om deze op te warmen. Maak een simpele salade door de komkommer in dunne plakjes te snijden. Je kunt een dunschiller gebruiken om de schil nog makkelijker van de wortelen af te halen.

Snijd de wortelen in zo klein mogelijke blokjes. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Serveer de lamskarbonades met 1 of 2 hasselback aardappelen, de zachte groenten en salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
983.51 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.49 g
9.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
67.15 g
39.11 g
Eiwitten
24.82 g
Vezels
14.5 g
Natrium
785.92 mg
Mineralen
Ijzer
5.93 mg
Calcium
163.57 mg
Magnesium
110.19 mg
Kalium
110.19 mg
Fosfor
433.35 mg
Koper
0.52 mg
Zink
4.12 mg
Jodium
1.09 µg
Selenium
0.11 µg
Vitamines
Vitamine C
58.82 mg
Vitamine D
0.7 mg
Vitamine A
55.02 mg
Vitamine B1
0.54 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
1.29 mg
Vitamine B12
3 µg
Foliumzuur
88.72 µg
Vitamine E
0.27 mg
Vitamine K
23.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Lamskarbonade met hasselback aardappelen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.