Ohmydish.nl


Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Heerlijke lamskarbonade met hasselback aardappelen en zachte groenten. Dit gerecht is klaar in 45 minuten, recept voor 2 personen.

45 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 lamskarbonades
  • 5 vastkokende aardappelen
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram boter + meer om mee te bakken
  • 1 jalapeño peper
  • 1 knoflookteentje
  • 1 prei
  • 4 wortelen
  • 1/2 ui
  • 1 komkommer
  • Gedroogde tijm
Lamskarbonade met hasselback aardappelen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • Dunschiller
  • Oven + bakplaat
  • Kleine sauspan
  • Koksmes en snijplank
  • Bakpapier

Bereiden


45 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamskarbonade-met-hasselback-aardappelen


Voorbereiding -- 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Maak de vastkokende aardappelen schoon en snijd deze bijna helemaal door (zie foto) met behulp van je koksmes.

Plaats het bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappelen daar bovenop. Smelt ongeveer 100 gram boter in de kleine sauspan en giet deze over de aardappelen. Bak de aardappelen in 25 - 30 minuten gaar, dit kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken.

Als de vork er soepel in gaat, dan zijn de aardappelen gaar. Bereid de groenten voor terwijl de aardappelen in de oven staan. Snijd een jalapeño peper in dunne plakjes, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen.

Als je de zaadlijsten mee snijd dan is het gerecht pittiger. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen. Snijd de knoflook en een halve ui fijn. 

Lamskarbonade met hasselback aardappelen
Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Lamskarbonade met hasselback aardappelen afmaken -- 30 minuten

Verhit boter in een grote bakpan. Voeg dan de gesneden jalapeño peper toe samen met de prei, ui en knoflook. Bak deze aan totdat deze zacht worden, haal de groenten daarna uit de pan. 

Voeg nu meer boter toe aan dezelfde pan en bak de lamskarbonades in 8 - 10 minuten gaar aan beide kanten. De tijd die nodig is, is afhankelijk van de dikte van de lamskarbonades. Voeg gedroogde tijm toe tijdens het bakken van de lamskarbonades.

In de laatste 1 of 2 minuten voeg je de groenten terug toe aan de pan om deze op te warmen. Maak een simpele salade door de komkommer in dunne plakjes te snijden. Je kunt een dunschiller gebruiken om de schil nog makkelijker van de wortelen af te halen.

Snijd de wortelen in zo klein mogelijke blokjes. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Serveer de lamskarbonades met 1 of 2 hasselback aardappelen, de zachte groenten en salade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Lemon curd aardbeiencake
Volgend recept →
Zelfgemaakte appelmoes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!