Heerlijke lamskarbonade met hasselback aardappelen en zachte groenten. Dit gerecht is klaar in 45 minuten, recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 13-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Maak de vastkokende aardappelen schoon en snijd deze bijna helemaal door (zie foto) met behulp van je koksmes.
Plaats het bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappelen daar bovenop. Smelt ongeveer 100 gram boter in de kleine sauspan en giet deze over de aardappelen. Bak de aardappelen in 25 - 30 minuten gaar, dit kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken.
Als de vork er soepel in gaat, dan zijn de aardappelen gaar. Bereid de groenten voor terwijl de aardappelen in de oven staan. Snijd een jalapeño peper in dunne plakjes, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen.
Als je de zaadlijsten mee snijd dan is het gerecht pittiger. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen. Snijd de knoflook en een halve ui fijn.
Verhit boter in een grote bakpan. Voeg dan de gesneden jalapeño peper toe samen met de prei, ui en knoflook. Bak deze aan totdat deze zacht worden, haal de groenten daarna uit de pan.
Voeg nu meer boter toe aan dezelfde pan en bak de lamskarbonades in 8 - 10 minuten gaar aan beide kanten. De tijd die nodig is, is afhankelijk van de dikte van de lamskarbonades. Voeg gedroogde tijm toe tijdens het bakken van de lamskarbonades.
In de laatste 1 of 2 minuten voeg je de groenten terug toe aan de pan om deze op te warmen. Maak een simpele salade door de komkommer in dunne plakjes te snijden. Je kunt een dunschiller gebruiken om de schil nog makkelijker van de wortelen af te halen.
Snijd de wortelen in zo klein mogelijke blokjes. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Serveer de lamskarbonades met 1 of 2 hasselback aardappelen, de zachte groenten en salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.