Lamskarbonade met hasselback aardappelen
šŸ˜Ā 14Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Heerlijke lamskarbonade met hasselback aardappelen en zachte groenten. Dit gerecht is klaar in 45 minuten, recept voor 2 personen.

45 minuten
2 personen
Lamskarbonade met hasselback aardappelen ingrediƫnten
Recept lamskarbonade met hasselback aardappelen

Ingrediƫnten

2 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 13-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding ā€“ 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Maak de vastkokende aardappelen schoon en snijd deze bijna helemaal door (zie foto) met behulp van je koksmes.

Plaats het bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappelen daar bovenop. Smelt ongeveer 100 gram boter in de kleine sauspan en giet deze over de aardappelen. Bak de aardappelen in 25 - 30 minuten gaar, dit kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken.

Als de vork er soepel in gaat, dan zijn de aardappelen gaar. Bereid de groenten voor terwijl de aardappelen in de oven staan. Snijd een jalapeƱo peper in dunne plakjes, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen.

Als je de zaadlijsten mee snijd dan is het gerecht pittiger. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen. Snijd de knoflook en een halve ui fijn. 

Lamskarbonade met hasselback aardappelen
Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Lamskarbonade met hasselback aardappelen afmaken ā€“ 30 minuten

Verhit boter in een grote bakpan. Voeg dan de gesneden jalapeƱo peper toe samen met de prei, ui en knoflook. Bak deze aan totdat deze zacht worden, haal de groenten daarna uit de pan. 

Voeg nu meer boter toe aan dezelfde pan en bak de lamskarbonades in 8 - 10 minuten gaar aan beide kanten. De tijd die nodig is, is afhankelijk van de dikte van de lamskarbonades. Voeg gedroogde tijm toe tijdens het bakken van de lamskarbonades.

In de laatste 1 of 2 minuten voeg je de groenten terug toe aan de pan om deze op te warmen. Maak een simpele salade door de komkommer in dunne plakjes te snijden. Je kunt een dunschiller gebruiken om de schil nog makkelijker van de wortelen af te halen.

Snijd de wortelen in zo klein mogelijke blokjes. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Serveer de lamskarbonades met 1 of 2 hasselback aardappelen, de zachte groenten en salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
šŸ˜
14
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
0 reacties op "Lamskarbonade met hasselback aardappelen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.