Lunch tip: Witte asperge met ham spread voor op een toastje of voor op brood. Romige spread die ook nog eens heel makkelijk te maken is.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperge-met-ham-spread
Schil de witte asperges, controleer met behulp van je vingers of je geen stukje vergeten bent. Dit is belangrijk aangezien de schil draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en plaats de asperges in een bak met koud water om te voorkomen dat deze bruin worden.
Plaats de asperge schillen in een grote pan en vul deze met koud water, verhit tot net onder het kookpunt. Voeg een klontje boter met zout toe om een krachtige `bouillon` te maken, om de asperges in te koken.
Verwijder de asperge schillen uit het water en plaats de geschilde asperges in de pan. Laat de asperges gaar worden op een laag vuur, zorg ervoor dat het water niet kookt, want dan kook je de asperges stuk. Kook de asperges in 15 minuten gaar, dit kan iets korter of langer zijn afhankelijk van de gebruikte asperges.
De asperges zijn gaar wanneer je deze enigszins kunt buigen. Haal de asperges uit het water en laat afkoelen tot kamer temperatuur.
Snijd de asperges in dunne plakken en combineer deze met de room, mosterd en citroensap. Snijd de plakken ham in blokjes en voeg deze toe aan de spread.
Breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer met cress of peterselie, heerlijk voor op brood of toast. Smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.