Lunch tip: Witte asperge met ham spread voor op een toastje of voor op brood. Romige spread die ook nog eens heel makkelijk te maken is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de witte asperges, controleer met behulp van je vingers of je geen stukje vergeten bent. Dit is belangrijk aangezien de schil draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en plaats de asperges in een bak met koud water om te voorkomen dat deze bruin worden.
Plaats de asperge schillen in een grote pan en vul deze met koud water, verhit tot net onder het kookpunt. Voeg een klontje boter met zout toe om een krachtige `bouillon` te maken, om de asperges in te koken.
Verwijder de asperge schillen uit het water en plaats de geschilde asperges in de pan. Laat de asperges gaar worden op een laag vuur, zorg ervoor dat het water niet kookt, want dan kook je de asperges stuk. Kook de asperges in 15 minuten gaar, dit kan iets korter of langer zijn afhankelijk van de gebruikte asperges.
De asperges zijn gaar wanneer je deze enigszins kunt buigen. Haal de asperges uit het water en laat afkoelen tot kamer temperatuur.
Snijd de asperges in dunne plakken en combineer deze met de room, mosterd en citroensap. Snijd de plakken ham in blokjes en voeg deze toe aan de spread.
Breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer met cress of peterselie, heerlijk voor op brood of toast. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.