Ohmydish.nl


Witte asperge met ham spread

Lunch tip: Witte asperge met ham spread voor op een toastje of voor op brood. Romige spread die ook nog eens heel makkelijk te maken is.

25 minuten 4 personen Lunch
Witte asperge met ham spread

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 witte asperges
  • 6 plakken ham
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels room
  • Aantal druppels citroensap
  • Klontje boter
  • Zout en peper naar smaak
Witte asperge met ham spread ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Groente schiller
  • Snijplank en koksmes
  • Asperge- of grote pan
  • Grote kom

Bereiden


25 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperge-met-ham-spread


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de witte asperges, controleer met behulp van je vingers of je geen stukje vergeten bent. Dit is belangrijk aangezien de schil draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en plaats de asperges in een bak met koud water om te voorkomen dat deze bruin worden. 

Plaats de asperge schillen in een grote pan en vul deze met koud water, verhit tot net onder het kookpunt. Voeg een klontje boter met zout toe om een krachtige `bouillon` te maken, om de asperges in te koken. 

Verwijder de asperge schillen uit het water en plaats de geschilde asperges in de pan. Laat de asperges gaar worden op een laag vuur, zorg ervoor dat het water niet kookt, want dan kook je de asperges stuk. Kook de asperges in 15 minuten gaar, dit kan iets korter of langer zijn afhankelijk van de gebruikte asperges. 

De asperges zijn gaar wanneer je deze enigszins kunt buigen. Haal de asperges uit het water en laat afkoelen tot kamer temperatuur. 

Witte asperge met ham spread
Witte asperge met ham spread

Afmaken van de witte asperge met ham spread -- 5 minuten

Snijd de asperges in dunne plakken en combineer deze met de room, mosterd en citroensap. Snijd de plakken ham in blokjes en voeg deze toe aan de spread. 

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer met cress of peterselie, heerlijk voor op brood of toast. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kaassoufflé
Volgend recept →
Limburgs zoervleisj

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!