Witte asperge met ham spread
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witte asperge met ham spread

Lunch tip: Witte asperge met ham spread voor op een toastje of voor op brood. Romige spread die ook nog eens heel makkelijk te maken is.

25 minuten
4 personen
Witte asperge met ham spread ingrediënten
Recept witte asperge met ham spread

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de witte asperges, controleer met behulp van je vingers of je geen stukje vergeten bent. Dit is belangrijk aangezien de schil draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en plaats de asperges in een bak met koud water om te voorkomen dat deze bruin worden. 

Plaats de asperge schillen in een grote pan en vul deze met koud water, verhit tot net onder het kookpunt. Voeg een klontje boter met zout toe om een krachtige `bouillon` te maken, om de asperges in te koken. 

Verwijder de asperge schillen uit het water en plaats de geschilde asperges in de pan. Laat de asperges gaar worden op een laag vuur, zorg ervoor dat het water niet kookt, want dan kook je de asperges stuk. Kook de asperges in 15 minuten gaar, dit kan iets korter of langer zijn afhankelijk van de gebruikte asperges. 

De asperges zijn gaar wanneer je deze enigszins kunt buigen. Haal de asperges uit het water en laat afkoelen tot kamer temperatuur. 

Witte asperge met ham spread
Witte asperge met ham spread

Afmaken van de witte asperge met ham spread – 5 minuten

Snijd de asperges in dunne plakken en combineer deze met de room, mosterd en citroensap. Snijd de plakken ham in blokjes en voeg deze toe aan de spread. 

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer met cress of peterselie, heerlijk voor op brood of toast. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
235.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.05 g
2.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.48 g
5.86 g
Eiwitten
9.28 g
Vezels
1.94 g
Natrium
825.93 mg
Mineralen
Ijzer
1.52 mg
Calcium
39.36 mg
Magnesium
36.71 mg
Kalium
36.71 mg
Fosfor
178.76 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.55 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
21.91 mg
Vitamine D
0.25 mg
Vitamine A
110.06 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
2.83 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
50.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Witte asperge met ham spread"
Frans ten Hoopen zegt op 07-05-2022
I have been waiting for a recipe which includes white aspergus. Dank u weel heel erg veel voor de recept! Frans
Ohmydish zegt op 08-05-2022
Dankjewel voor je leuke bericht Frans! Fijne avond, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.