Maak zelf de allerlekkerste eiersalade voor op brood of een toastje. Helemaal niet moeilijk te maken, én super makkelijk!
Eiersalade is een echte klassieke salade voor op brood, op een toastje of voor bij een salade. Of je het nu serveert als broodbeleg, bij de lunch of als hapje op een feestje, eiersalade is altijd een goed idee!
Met eiersalade kun je eindeloos variëren. De basis voor een goede eiersalade bestaat uit eieren, mayonaise, peper en zout.
Je kunt ook fijngehakte groenten, zoals sappige tomaten en knapperige sla, toevoegen voor extra textuur en kleur.
Of probeer eens een eigen twist op eiersalade te geven met smaakmakers zoals mosterd, paprikapoeder en verse kruiden.
Het mooie is dat je het helemaal naar eigen wens kunt aanpassen, zodat de eiersalade perfect past bij jouw persoonlijke smaak.
Dit recept is voor 4 personen, dus ongeveer een standaard bakje eiersalade vol. Kun jij de allerlekkerste eiersalade maken?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 06-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de eieren voorzichtig in een kleine pan en vul deze met koud water. Breng het water aan de kook op middelhoog vuur. Als het water kookt hou je 7 minuten kooktijd aan.
Koel de eieren direct af met koud water, de makkelijkste manier om dit te doen is om ijswater of stromend koud water te gebruiken. Snijd de bieslook in de tussentijd fijn, je hebt ongeveer een eetlepel vol nodig.
Was en snijd de selderijstengel zo fijn mogelijk.
Pel de gekookte eieren en plaats deze op je snijplank. Snijd de eieren fijn met je koksmes, of gebruik een vork. Combineer de eieren, bieslook, selderij, mayonaise en citroensap in de middelgrote kom.
Breng de makkelijke eiersalade op smaak met peper en zout. Heerlijk voor op toast of brood. Garneer met meer bieslook naar wens. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte eiersalade!
Moet je verse eieren gebruiken voor deze eiersalade?
Je hoeft geen gebruik te maken van verse eieren, mocht je dat wel willen houdt er dan rekening mee dat verse eieren lastiger te pellen zijn. Het pellen van verse eieren gaat veel makkelijker wanneer je deze laat “schrikken”. Spoel de eieren af onder koud stromend water en voeg een handvol ijsblokjes toe. Laat een minuut of 5 - 10 staan, en je zult merken dat de eieren veel makkelijker te pellen zijn!
Hoe kan ik voorkomen dat mijn zelfgemaakte eiersalade te waterig wordt?
Het kan voorkomen dat de eieren nog niet lang genoeg gekookt zijn geweest. Of heb je misschien een scheutje azijn toegevoegd bij de mayonnaise? Dit zorgt ervoor dat de eiersalade te waterig wordt.
Kan ik de eiersalade van tevoren maken en bewaren? Hoe lang blijft het goed?
Dat kan zeker! De allerlekkerste eiersalade maak je tenminste een dag vooraf, op deze manier zorg je ervoor dat alle smaken goed zijn ingetrokken. Zelfgemaakte eiersalade blijft over het algemeen 3-4 dagen goed in de koelkast, mits je de eiersalade in een luchtdichte bak bewaard.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.