Thema: koolhydraatarme recepten

106 Recepten

Hier vind je recepten met minder koolhydraten die perfect passen in een koolhydraatarm dieet. Varieer en eet meer bewust met behulp van deze koolhydraatarme recepten.

Je kunt koolhydraatarm eten door te kiezen voor groenten, noten, zaden en pitten. Eet zo min mogelijk pasta, rijst, verschillende soorten aardappels en brood.


Kipkluifjes van de barbecue

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Deze kipkluifjes van de barbecue zijn heerlijk mals met een kruidig korstje. Licht pittig met een warme ondertoon door de zwarte peper, om je vingers bij af te likken zo lekker!


Paksoisoep met paddenstoelen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Een paksoisoep met paddenstoelen is een heerlijke soep met verse ingrediënten. Een lichte soep bomvol knapperige groenten, heerlijk voor de lunch of als voorgerecht aangezien deze soep niet erg vullend is.


Zelf pindakaas maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen

Zelf pindakaas maken is ontzettend makkelijk, een heerlijke smeuïge pindakaas met maar 3 ingrediënten. Zelfgemaakte pindakaas zonder toevoegingen, wat wil je nog meer!


Groene asperges van de BBQ

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen

Groene asperges van de BBQ zijn een heerlijk en simpel bijgerecht. Gegrilde groene asperges hebben zoveel smaak dat ze niet veel nodig hebben om met weinig moeite ontzettend lekker te worden.


Makkelijk Indonesisch stoofvlees

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Dit Indonesische stoofvlees is gemaakt met weinig ingrediënten, waardoor dit stoofvlees makkelijk te maken is. Heerlijk stoofvlees met limoen, knoflook, ketjap en een vleugje pit.


Ranch dressing

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een Amerikaanse salade dressing gemaakt van o.a. karnemelk en kruiden. Deze populaire Ranch dressing is een verfrissende en romige keuze voor je salade of gebruik het als Ranch dipsaus.


Truffelmayonaise

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zelf truffelmayonaise maken is een simpel klusje met groots effect. Een super romige mayonaise met een volle truffelsmaak en te maken met weinig ingrediënten. De lekkerste saus voor bij zoete aardappelfrietjes.


Pastinaak frietjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze pastinaak frietjes zijn heerlijk tijdens de herfst en een perfect bijgerecht tijdens de feestdagen. Een smaakvol en gezond alternatief voor standaard friet.


Pompoen uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pompoen uit de oven heeft een subtiele kruidige smaak en is een perfect bijgerecht voor de herfst. Heerlijk met bijvoorbeeld stoofvlees en aardappelpuree.


Spitskool wokken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Spitskool wokken is heel makkelijk en zonder veel gedoe en weinig ingrediënten maak jij binnen een handomdraai een heerlijk bijgerecht. Deze spitskool uit de wok past bij veel soorten gerechten.


Spaghettipompoen bereiden doe je zo

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een spaghettipompoen bereiden is makkelijker dan je misschien zou denken en is een heerlijk alternatief voor spaghetti of andere pasta. Heerlijk met een pastasaus of een klontje boter en knoflook.


Rode bieten tartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.


Traybake met pompoen en merguez worstjes

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een traybake met pompoen en merguez worstjes is een plaat vol groenten, feta en vlees voor een complete maaltijd. Een makkelijk recept met veel smaak en heerlijke knapperige pompoenpitten.


Zelf hangop maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zelf hangop maken is heel makkelijk, het kost alleen tijd. De romige dikke yoghurt is heerlijk als dessert, maar je kunt ook een hartige hangop maken. Een ouderwets Nederlands toetje, nostalgie voor velen.


Rode bieten salade met pruimen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een rode bieten salade met pruimen en een heerlijke zelfgemaakte sinaasappeldressing is een frisse salade met smaken en texturen die perfect in balans zijn. Klaar in een handomdraai.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere spinaziesalade met tomaat ? Een makkelijke en frisse spinaziesalade met tomaat. Extra lekker met feta, olijven en sappige tomaten van het seizoen.

Categorie Salades Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen

Spinaziesalade met tomaat

Ingrediënten


  • 2 flinke handenvol verse spinazie
  • 1 grote tomaat, zoals coeur de boeuf
  • handvol feta
  • klein handjevol walnoten
  • handvol groene olijven in knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel mosterd
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 90 ml zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(21)
1
Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel te dikke steeltjes van de spinazie. Pel de sjalot en snijd deze fijn.
2
Maak een simpele dressing in de grote kom door rode wijnazijn en mosterd te mengen. Voeg geleidelijk de zonnebloemolie toe terwijl je mengt met een garde. Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de olijven door de helft en was de tomaat. Verwijder het kroontje van de tomaat en snijd deze in plakken, niet te dun.Spinaziesalade met tomaat
4
Verdeel de plakken tomaat over 2 borden. Meng de verse spinazie met de sjalot dressing en verdeel deze over de tomaat. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.