Dit super romige bananenijs is net een milkshake, maar dan nóg veel lekkerder! Gebruik goed rijpe bananen, voor het allerlekkerste roomijs.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananenijs
Meng met een garde de eidooiers samen met de suiker in een middelgrote kom. Schenk het warme bananenmengsel langzaam bij de eidooiers. Blijf ondertussen mengen om de voorkomen dat het ei gaat stollen en er klontjes zullen ontstaan.
Schenk het mengsel terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Blijf roeren met een siliconen spatel, dit is het makkelijkste omdat je zo goed over de bodem van de pan kunt roeren. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met een vinger een lijn te trekken op de spatel. Als deze zichtbaar blijft, dan is het mengsel gaar. Laat het mengsel een beetje afkoelen en dek daarna af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het is afgekoeld.
Bananenijs
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.