Een romig vlierbloesem-yoghurtijs met maar 3 ingrediënten. Een volle smaak, heerlijk romig en makkelijk om te maken. Voor het beste resultaat heb je wel een ijsmachine nodig.
Vlierbloesemijs wordt gemaakt met maar 3 ingrediënten, je kunt de vlierbloesemsiroop in het voorjaar heel makkelijk zelf maken maar je kunt ook kant-en-klare vlierbloesemsiroop gebruiken.
Voor het beste resultaat gebruik je een ijsmachine, door het draaien wordt dit vlierbloesem-yoghurtijs luchtig en zacht. Mocht je geen ijsmachine gebruiken, kun je het mengsel ook invriezen en zelf regelmatig roeren. De textuur en smaak zal hierdoor wel heel erg verschillen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-06-2024, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng de yoghurt samen met vlierbloesemsiroop en het sap van een halve citroen.
Zorg dat het mengsel glad is en schenk dit in de ijsmachine.
Bij het gebruik van een kleine ijsmachine is het aan te raden de helft in de ijsmachine te schenken en de andere helft later pas.
Laat de ijsmachine draaien tot het mengsel bevroren is. De exacte tijd is afhankelijk van de soort machine die je gebruikt, in onze ijsmachine duurde dit ongeveer 50 minuten.
Schep het yoghurtijs uit de ijsmachine en bewaar in een afgesloten bak in de vriezer. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik zelfgemaakt ijs bewaren?
Je kunt zelfgemaakt ijs tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren, zodra er steeds meer ijskristallen in komen zal het ijs minder lekker worden.
Waarom wordt zelfgemaakt ijs hard?
Er zijn meerdere redenen waarom je zelfgemaakt ijs te hard wordt om direct vanuit de vriezer te scheppen, terwijl dit bij supermarkt ijs niet het geval is. Een diepvries staat doorgaans eigenlijk te koud, de ideale temperatuur voor ijs is namelijk ongeveer -14 graden Celsius. Een vriezer staat doorgaans ingesteld op een temperatuur van -18 graden Celsius.
Daarnaast bevat zelfgemaakt ijs minder lucht dan supermarkt ijs, aangezien dit er vaak machinaal ingepompt is in de fabriek. Hierdoor is dit ijs wel direct schepbaar vanuit de vriezer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.