Granaatappelsap is gezond en prachtig van kleur! Je kunt dit in pakken kopen of zelf persen, hoe dan ook is deze granaatappel citrus sorbet een aanrader.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/granaatappel-citrus-sorbet
Als je verse granaatappels gebruikt, kun je deze persen met een citruspers op dezelfde manier zoals je citroen of sinaasappels perst. Zeef het sap hierna en verwarm een beetje in een kleine pan. Voeg hier de suiker aan toe en roer met een garde tot de suiker is opgelost. De hoeveelheid suiker is afhankelijk van de soort granaatappels die je gebruikt, de ene soort is namelijk zuurder dan de ander.
Granaatappel citrus sorbet
Zet het vuur uit en laat het mengsel dan afkoelen. Meng het mengsel met de rest van het granaatappelsap. Pers het sap uit de yuzu's, citroenen of limoenen en voeg dit toe aan het granaatappelsap.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai tot dit bevroren is. De tijd is afhankelijk van de soort machine die je gebruikt, in onze ijsmachine duurt dit meestal 40 minuten maar soms langer. Schep de sorbet dan naar een bak die je kunt afsluiten en plaats deze dan in de vriezer.
Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in een bak doen en regelmatig roeren terwijl het in de vriezer staat. De structuur zal dan minder lekker zijn dan met een ijsmachine, omdat het daarin continu draait, maar het is mogelijk. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.