Granaatappel citrus sorbet

(1)

Granaatappelsap is gezond en prachtig van kleur! Je kunt dit in pakken kopen of zelf persen, hoe dan ook is deze granaatappel citrus sorbet een aanrader.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Granaatappel citrus sorbet

Ingrediënten


  • 500 ml granaatappelsap
  • 30 ml yuzu sap - of gebruik citroen of limoensap
  • 200 gram suiker

Kookgerei nodig


  • ijsmachine
  • kleine pan
  • garde
  • optioneel: citruspers

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/granaatappel-citrus-sorbet


Granaatappel citrus sorbet maken – 1 uur

Je kunt granaatappelsap in een pak of fles kopen bij de meeste supermarkten, maar je kunt het ook zelf persen van verse granaatappels.

Gebruik meer of minder suiker naar smaak, dit is afhankelijk van de zuurheid van het granaatappelsap. Je kunt deze sorbet ook zoeten met honing of agave siroop, de hoeveelheid is naar smaak.

Als je verse granaatappels gebruikt, kun je deze persen met een citruspers op dezelfde manier zoals je citroen of sinaasappels perst.

Zeef het sap hierna en verwarm een beetje in een kleine pan. Voeg hier de suiker aan toe en roer met een garde tot de suiker is opgelost.

De hoeveelheid suiker is afhankelijk van de soort granaatappels die je gebruikt, de ene soort is namelijk zuurder dan de ander. 

Granaatappel citrus sorbet
Granaatappel citrus sorbet

Zet het vuur uit en laat het mengsel dan afkoelen. Meng het mengsel met de rest van het granaatappelsap.

Pers het sap uit de yuzu's, citroenen of limoenen en voeg dit toe aan het granaatappelsap. Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai tot dit bevroren is.

De tijd is afhankelijk van de soort machine die je gebruikt, in onze ijsmachine duurt dit meestal 40 minuten maar soms langer.

Schep de sorbet dan naar een bak die je kunt afsluiten en plaats deze dan in de vriezer. Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in een bak doen en regelmatig roeren terwijl het in de vriezer staat.

De structuur zal dan minder lekker zijn dan met een ijsmachine, omdat het daarin continu draait, maar het is mogelijk. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

2 reacties op Granaatappel citrus sorbet

Peter plaatste op 26-04-2020 om 09:49:15

Super waardevolle post ! Super thanks ! Zelf heb ik wel een handig ander corona trucje ontdekt, ik laat de kinderen als reken huiswerk budget lijstjes en boodschappen lijstjes maken, dan kiezen ze iets lekkers, iets wt ik nodig heb en iets leuks (bijv via:https://www.kupino.nl/folders/aldi ) Scheelt veel tijd, werk en brengt de kleintjes ook een mooie bewustwording, goed of niet?

Ohmydish plaatste op 26-04-2020 om 16:01:15
Dankje! En dat klinkt als een goede manier om ze te leren budgetteren en boodschappenlijstjes maken :) Fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.