Granaatappel citrus sorbet

Granaatappelsap is gezond en prachtig van kleur! Je kunt dit in pakken kopen of zelf persen, hoe dan ook is deze granaatappel citrus sorbet een aanrader.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Ijsrecepten
Granaatappel citrus sorbet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 ml granaatappelsap
  • 30 ml yuzu sap - of gebruik citroen of limoensap
  • 200 gram suiker

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ijsmachine
  • kleine pan
  • garde
  • optioneel: citruspers

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Ijsrecepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/granaatappel-citrus-sorbet


Granaatappel citrus sorbet maken -- 1 uur

Je kunt granaatappelsap in een pak of fles kopen bij de meeste supermarkten, maar je kunt het ook zelf persen van verse granaatappels. Gebruik meer of minder suiker naar smaak, dit is afhankelijk van de zuurheid van het granaatappelsap. Je kunt deze sorbet ook zoeten met honing of agave siroop, de hoeveelheid is naar smaak.

Als je verse granaatappels gebruikt, kun je deze persen met een citruspers op dezelfde manier zoals je citroen of sinaasappels perst. Zeef het sap hierna en verwarm een beetje in een kleine pan. Voeg hier de suiker aan toe en roer met een garde tot de suiker is opgelost. De hoeveelheid suiker is afhankelijk van de soort granaatappels die je gebruikt, de ene soort is namelijk zuurder dan de ander.

Granaatappel citrus sorbet Granaatappel citrus sorbet

Zet het vuur uit en laat het mengsel dan afkoelen. Meng het mengsel met de rest van het granaatappelsap. Pers het sap uit de yuzu's, citroenen of limoenen en voeg dit toe aan het granaatappelsap.

Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai tot dit bevroren is. De tijd is afhankelijk van de soort machine die je gebruikt, in onze ijsmachine duurt dit meestal 40 minuten maar soms langer. Schep de sorbet dan naar een bak die je kunt afsluiten en plaats deze dan in de vriezer.

Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in een bak doen en regelmatig roeren terwijl het in de vriezer staat. De structuur zal dan minder lekker zijn dan met een ijsmachine, omdat het daarin continu draait, maar het is mogelijk. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.