Ananascarpaccio met rozemarijnijs

(4)

Maak heel gemakkelijk je eigen roomijs! Deze ananascarpaccio met rozemarijnijs is een dessert met heerlijke smaakcombinaties, het hele jaar door lekker!

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Ananascarpaccio met rozemarijnijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rijpe ananas
  • handvol hazelnoten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eigelen
  • 100 gram suiker
  • 100 ml melk
  • 300 ml room
Ananascarpaccio met rozemarijnijs Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ijsmachine, wij gebruiken een Magimix 'Turbine à glace'
  • kleine sauspan
  • fijne zeef
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • stuk bakpapier
  • snijplank & koksmes

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananascarpaccio-met-rozemarijnijs


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Verwarm de melk samen met de room en 1 takje rozemarijn op laag vuur in een kleine sauspan. Laat dit zachtjes trekken voor ongeveer 10 minuten, zo kan de room de smaak van de rozemarijn goed opnemen. 

Klop het eigeel samen met de suiker tot deze luchtig en bleek van kleur is geworden. Zeef het roommengsel om de rozemarijn te verwijderen en schenk deze dan geleidelijk bij het eigeel. Blijf mixen om stollen van het eigeel te voorkomen. 

Schenk dan alles weer terug in de kleine pan en laat het eigeel garen op laag vuur. Blijf roeren met een siliconen spatel, zodat er niets kan aanbranden op de bodem. Het mengsel is gaar zodra je een streep kunt trekken op de spatel met je vinger en deze zichtbaar blijft. 

Dek het mengsel dan af door er een stuk bakpapier op te leggen, zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat het mengsel dan volledig afkoelen. 

Ananascarpaccio met rozemarijnijs
Ananascarpaccio met rozemarijnijs

Ananascarpaccio met rozemarijnijs afmaken -- 30 minuten

Draai het roommengsel op in de ijsmachine, dit zal ongeveer 30 minuten duren afhankelijk van je machine. 

Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over borden en hak dan de hazelnoten grof. 

Snijd de naalden van de overgebleven rozemarijn fijn. Zodra het ijs klaar is, leg je een bolletje ijs in het midden en garneer het geheel met gehakte hazelnoten en rozemarijn. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!