Ananascarpaccio met rozemarijnijs
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ananascarpaccio met rozemarijnijs vegetarisch

Maak heel gemakkelijk je eigen roomijs! Deze ananascarpaccio met rozemarijnijs is een dessert met heerlijke smaakcombinaties, het hele jaar door lekker!

50 minuten
6 personen
Ananascarpaccio met rozemarijnijs ingrediënten
Recept ananascarpaccio met rozemarijnijs

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Verwarm de melk samen met de room en 1 takje rozemarijn op laag vuur in een kleine sauspan. Laat dit zachtjes trekken voor ongeveer 10 minuten, zo kan de room de smaak van de rozemarijn goed opnemen. 

Klop het eigeel samen met de suiker tot deze luchtig en bleek van kleur is geworden. Zeef het roommengsel om de rozemarijn te verwijderen en schenk deze dan geleidelijk bij het eigeel. Blijf mixen om stollen van het eigeel te voorkomen. 

Schenk dan alles weer terug in de kleine pan en laat het eigeel garen op laag vuur. Blijf roeren met een siliconen spatel, zodat er niets kan aanbranden op de bodem. Het mengsel is gaar zodra je een streep kunt trekken op de spatel met je vinger en deze zichtbaar blijft. 

Dek het mengsel dan af door er een stuk bakpapier op te leggen, zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat het mengsel dan volledig afkoelen. 

Ananascarpaccio met rozemarijnijs
Ananascarpaccio met rozemarijnijs

Ananascarpaccio met rozemarijnijs afmaken – 30 minuten

Draai het roommengsel op in de ijsmachine, dit zal ongeveer 30 minuten duren afhankelijk van je machine. 

Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over borden en hak dan de hazelnoten grof. 

Snijd de naalden van de overgebleven rozemarijn fijn. Zodra het ijs klaar is, leg je een bolletje ijs in het midden en garneer het geheel met gehakte hazelnoten en rozemarijn. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
322.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.27 g
21.7 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.47 g
11.13 g
Eiwitten
3.65 g
Vezels
0.83 g
Natrium
28.95 mg
Mineralen
Ijzer
0.95 mg
Calcium
89.5 mg
Magnesium
20.58 mg
Kalium
20.58 mg
Fosfor
105.21 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.57 mg
Jodium
0 µg
Selenium
3.67 µg
Vitamines
Vitamine C
6.1 mg
Vitamine D
0.8 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0.3 µg
Foliumzuur
16.58 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ananascarpaccio met rozemarijnijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.