Ijstaart met rood fruit

(8)

Een frisse ijstaart met rood fruit is het perfecte zomerse toetje, maak met 3 ingrediënten zelf 'frozen yoghurt' of gebruik je favoriete ijs. Extra lekker met een bastogne koekjes bodem.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes
Ijstaart met rood fruit

Ingrediënten


  • 1 liter yoghurt
  • 300 gram diepvries rood fruit
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • half pak bastogne koekjes
  • 50 gram roomboter
  • flinke handvol aalbessen

Kookgerei nodig


  • optioneel: ijsmachine
  • blender of staafmixer
  • springvorm (22 cm)
  • food processor of hersluitbare zak met deegroller
  • kleine pan of magnetron
  • siliconen spatel

Ijstaart met rood fruit Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ijstaart-met-rood-fruit


Voorbereiding – 45 minuten

Voor het maken van het ijs voor deze ijstaart kun je een ijsmachine gebruiken of roer het mengsel in de vriezer telkens zelf om. Je kunt eventueel ook je favoriete kant-en-klaar ijs gebruiken.

Pureer 300 gram diepvries rood fruit met een deel van de yoghurt tot het glad is, dit kun je het beste met een blender doen.

Voeg 4 eetlepels witte basterdsuiker en de rest van de yoghurt toe en schep het mengsel in de ijsmachine. Laat het mengsel bevriezen tot het net bevroren genoeg is.

Ijstaart met rood fruit
Ijstaart met rood fruit

Ijstaart met rood fruit afmaken – 10 minuten + wachttijd

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt 50 gram boter, dit kun je in een kleine pan of magnetron doen.

Verkruimel een half pak bastogne koekjes en voeg hier 50 gram gesmolten boter aan toe. Meng goed en verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

Verdeel de bevroren yoghurt / ijs (frozen yoghurt) over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de ijstaart in de vriezer en laat deze verder bevriezen.

Haal de ijstaart 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en maak af met rode besjes. Gebruik een warm mes om de ijstaart in punten te verdelen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Ijstaart met rood fruit: Veel gestelde vragen

Welk ijs voor een ijstaart?

Je kunt je favoriete ijs, sorbet of frozen yoghurt gebruiken, verdeel deze over de bastogne bodem en zet terug in de vriezer. Maak je ijstaart af met bijvoorbeeld vers fruit, chocolade en/of slagroom.

Wat is rood fruit?

Met rood fruit worden o.a. frambozen, aalbessen (rode bessen), bramen, aardbeien, zwarte bessen en blauwe bessen bedoeld. Niet per se fruit met de kleur rood, maar fruit dat in de zomer in het seizoen is. Dit fruit is vers enkel in de zomer verkrijgbaar, maar het hele jaar uit de vriezer.

0 reacties op Ijstaart met rood fruit

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.