Ohmydish.nl


Kokosijs

Dit kokosijs is super romig en vol van smaak. Extra lekker met gebakken kokos en geraspte pure chocolade, maar zonder ook een aanrader.

1 uur 6 personen Toetjes
Kokosijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • optioneel: handvol kokosrasp
  • optioneel: handvol geraspte pure chocolade
Kokosijs ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • garde
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • ijsmachine – wij gebruiken een “Magimix turbine a glace”
  • goed afsluitbare bak

Bereiden


1 uur 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosijs


Voorbereiding -- 20 minuten

Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova. Eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden.

Verwarm kokosmelk samen met room in een middelgrote pan. Verwarm op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet te heet wordt.

Gebruik een garde om de eidooiers samen met 75 gram suiker te kloppen tot het wit is geworden. Schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes.

Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen. Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar. Laat het mengsel afkoelen voor je het in je ijsmachine schenkt.

Kokosijs Kokosijs

Kokosijs afmaken -- 40 minuten

Nu het makkelijkste deel van het ijs maken. Schenk het mengsel in de machine en laat draaien voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt. Zodra het klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer.

Rooster kokosrasp kort in een droge bakpan en rasp eventueel wat pure chocolade om erbij te serveren. Geniet ervan!

Aangeraden producten (7)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Geroosterde miso pompoen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!