Kokosijs

(21)

Dit kokosijs is super romig en vol van smaak. Extra lekker met gebakken kokos en geraspte pure chocolade, maar zonder ook een aanrader. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Kokosijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • optioneel: handvol kokosrasp
  • optioneel: handvol geraspte pure chocolade
Kokosijs Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • garde
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • ijsmachine – wij gebruiken een “Magimix turbine a glace”
  • goed afsluitbare bak

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosijs


Voorbereiding – 20 minuten

Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova.

Het eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden. Verwarm kokosmelk samen met room in een middelgrote pan.

Verwarm op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet te heet wordt. Gebruik een garde om de eidooiers samen met 75 gram suiker te kloppen tot het wit is geworden.

Schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes.

Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.

Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten.

Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar.

Laat het mengsel afkoelen voor je het in je ijsmachine schenkt. 

Zelfgemaakt kokosijs
Zelfgemaakt kokosijs

Kokosijs afmaken -- 40 minuten

Nu het makkelijkste deel van het ijs maken. Schenk het mengsel in de machine en laat draaien voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt.

Zodra het klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Rooster kokosrasp kort in een droge bakpan en rasp eventueel wat pure chocolade om erbij te serveren.

Geniet van dit heerlijke zelfgemaakte kokosijs!


Waardeer dit recept!
21 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.