Dit pandan-kokosijs heeft naast een prachtige kleur ook een overheerlijke smaak. Pandan is een soort luxe vanille en dat in combinatie met fluweelzacht roomijs, perfectie!
Dit pandan kokosijs wordt gemaakt van kokosmelk, samen met slagroom en eidooiers wordt dit een fluweelzacht roomijs. Gemaakt met een ijsmachine voor het romigste resultaat.
Je kunt het kokosijs zonder ijsmachine maken door zelf regelmatig te roeren, maar dan zal het minder romig worden met een andere textuur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-04-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-12-2024
Verwarm 200 ml slagroom samen met 400 ml kokosmelk in een middelgrote pan op laag vuur.
Klop 2 eidooiers samen met 75 gram suiker tot dit luchtig en wit is geworden. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Voeg een beetje warme kokosmelk toe en meng direct om klontjes te voorkomen.
Voeg vervolgens alle warme kokosmelk toe en roer goed. Voeg 1 theelepel pandan extra toe, het kan zijn dat je meer nodig hebt voor een goede smaak en kleur aangezien dit afhankelijk is van de soort die je gebruikt.
Schenk alles terug in de pan en laat het mengsel gaar worden op laag vuur. Roer regelmatig met een siliconen spatel om klontjes en aanbranden te voorkomen.
Je kunt zien of het mengsel gaar is door een streep te tekenen op de siliconen spatel, blijft de streep zichtbaar dan is het mengsel gaar. Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen.
Zodra het mengsel volledig is afgekoeld voeg je het toe aan de ijsmachine.
Laat de ijsmachine draaien tot het ijs mooi bevroren is, dit duurt doorgaans 40 minuten maar de exacte tijd is afhankelijk van de ijsmachine die je gebruikt.
Schep het kokosijs vervolgens in een bak met deksel en zet in de koelkast om steviger te worden. Je kunt het ijs eventueel direct serveren, maar dan is het doorgaans nog vrij zacht. Geniet ervan!
Hoe lang kun je zelfgemaakt ijs bewaren?
Je kunt zelfgemaakt ijs tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren. Hierna zullen er steeds meer ijskristallen in het ijs komen waardoor deze minder lekker zal zijn.
Waar kun je pandan kopen?
Je kunt pandan in verschillende vormen kopen, van extract tot pasta. Bij de toko hebben ze hiervan verschillende merken, deze verschillen allemaal in kleur en smaak dus het is uitproberen hoeveel je nodig hebt.
Bij de toko kun je meestal ook verse pandan bladeren kopen. Deze kun je zelf pureren en zeven voor het maken van pandan extract, dit zal wel minder felgroen zijn dan de kant-en-klare pasta's.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.