Thema: glutenvrije recepten

125 Recepten

Bekijk hier heerlijke en makkelijk te maken glutenvrije recepten. Heb je een glutenallergie of wil je simpelweg minder gluten eten? Dan zijn deze recepten wat voor jou, ruime keuze uit verschillende heerlijke glutenvrije gerechten die je heel makkelijk zelf kunt koken.


Gekarameliseerde witlof

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Deze gekarameliseerde witlof heeft een iets zoetige en toch ook frisse smaak van sinaasappel. Een super lekker en makkelijk bijgerecht, staat binnen een half uur op tafel.


Bubble tea (boba)

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taiwan en wordt steeds populairder. Zelf bubbel thee maken is helemaal niet moeilijk en super lekker!


Zelf clotted cream maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Zelf clotted cream maken is makkelijker dan je zou denken. Met maar 2 ingrediënten, wat van je tijd en geduld. Een must voor bij je Britse scones!


Tournedos met sugar snaps

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn, want deze tournedos met sugar snaps zet je in een half uur op tafel. Vlees met knapperige groenten, rijst en een dikke jus.


Shish kebab

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Éen van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten, de shish kebab. Gemarineerd lamsvlees aan een spies, gegrild op de barbecue.


Asperges à la Flamande

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Deze asperges à la Flamande, ofwel asperges op Vlaamse wijze, zijn ontzettend smaakvol en makkelijk te maken met weinig ingrediënten.


Risotto met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Met een risotto met groene asperges haal je de lente in huis. Romige risotto met kaas, verse asperges en een vleugje citroen.


Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Huevos rotos con jamón zijn heerlijk simpele eieren op friet met rauwe ham. Deze friet kun je zelf maken van aardappelen, maar dit is niet noodzakelijk.


Kalkoen tandoori spiesjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze kalkoen tandoori spiesjes zijn het allerlekkerste van de barbecue, maar in de grill pan kan ook. Heerlijke gemarineerde stukjes kalkoen, een extra mals stukje vlees!


Gevulde paprika's met gehakt

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Gevulde paprika's met gehakt uit de oven zijn makkelijk, snel en super lekker. Met kruiden, krokante mais en kaas.


Gebakken feta uit de oven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Deze gebakken feta uit de oven is ideaal als voorafje, hapje of tijdens de lunch. Extra lekker met tomaatjes en brood.


Geflambeerde bananen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze geflambeerde bananen zijn een perfect dessert, met een heerlijke zoete saus en extra lekker met een bolletje ijs en nootjes.


Rauwkostsalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een frisse rauwkostsalade met een simpele yoghurtdressing is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue of lunch. Lekker met witte kool en wortel.


Aardappel goulash

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze super lekkere aardappel goulash zit boordevol groenten en kruiden. Een ontzettend smaakvolle vegetarische en zelfs veganistische maaltijd.


Karnemelk vla

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een heerlijke karnemelk vla met een vleugje sinaasappel is een super makkelijk toetje met maar 4 ingrediënten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70) ? Deze ouderwetse komkommersalade met azijn is lekker fris en kun je het beste bij een pittig gerecht serveren. Deze zet je binnen een handomdraai op tafel!

Ingrediënten


  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui
  • Zout
  • Gemalen witte peper
  • Natuurazijn
  • Zonnebloemolie

Bereiding

(67)
1
Was de komkommer, snijd eventueel doormidden en rasp deze grof in een kommetje.
2
Schil het kleine uitje en snijd in zo fijn mogelijke blokjes of stukjes, voeg toe aan het kommetje.Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)
3
Voeg flink wat zout (1 eetlepel of meer) toe en ongeveer een halve eetlepel aan witte peper. Voeg naar smaak meer zout of peper toe.
4
Giet nu flink wat natuurazijn erbij, totdat de geraspte komkommer halverwege onder staat. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar heen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.