Een heerlijke combinatie van aardappel, romige kool, kruidig gehakt en kaas in deze savooiekool ovenschotel. Boordevol groenten en kruiden.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/savooiekool-ovenschotel
Tip: je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, dan kun je de volgende stap overslaan.
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakken. Kook de plakken bijna helemaal gaar in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakken.
Was de savooiekool en snijd deze in stukken, niet al te groot. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin. Voeg dan de savooiekool toe en bak nog ongeveer 10 minuten langer. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Zet het vuur laag, voeg de room en een scheut water toe en plaats een deksel op de bakpan. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit ondertussen een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak het gehakt rul en voeg dan Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe. Bak dit nog enkele minuten om de tomatenpuree te ontzuren.
Haal de deksel van de pan met kool en laat het vocht verdampen. Breng de romige kool op smaak met peper en zout.
Verdeel het kruidige gehakt over de ovenschaal en verdeel daar de kool en champignons over.
Verdeel dan ook de aardappelschijfjes bovenop en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de savooiekool ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Hoe snij je savooiekool?
Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool vervolgens door de helft en snijd de harde kern eruit. Was de savooiekool en snijd de helft vervolgens nogmaals door midden zodat je 4 kwarten overhoudt. Deze kun je vervolgens met een mes in grove of fijnere stukken snijden. Je kunt de kool ook schaven in fijne reepjes.
Is er een verschil tussen savooiekool en groene kool?
Nee, ze zijn precies hetzelfde maar de namen worden door elkaar gebruikt.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.