Een heerlijke combinatie van aardappel, romige kool, kruidig gehakt en kaas in deze savooiekool ovenschotel. Boordevol groenten en kruiden.
Tip: je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, dan kun je de volgende stap overslaan.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakken. Kook de plakken bijna helemaal gaar in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakken.
Was de savooiekool en snijd deze in stukken, niet al te groot. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin. Voeg dan de savooiekool toe en bak nog ongeveer 10 minuten langer. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Zet het vuur laag, voeg de room en een scheut water toe en plaats een deksel op de bakpan. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit ondertussen een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak het gehakt rul en voeg dan Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe. Bak dit nog enkele minuten om de tomatenpuree te ontzuren.
Haal de deksel van de pan met kool en laat het vocht verdampen. Breng de romige kool op smaak met peper en zout.
Verdeel het kruidige gehakt over de ovenschaal en verdeel daar de kool en champignons over.
Verdeel dan ook de aardappelschijfjes bovenop en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de savooiekool ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Hoe snij je savooiekool?
Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool vervolgens door de helft en snijd de harde kern eruit. Was de savooiekool en snijd de helft vervolgens nogmaals door midden zodat je 4 kwarten overhoudt. Deze kun je vervolgens met een mes in grove of fijnere stukken snijden. Je kunt de kool ook schaven in fijne reepjes.
Is er een verschil tussen savooiekool en groene kool?
Nee, ze zijn precies hetzelfde maar de namen worden door elkaar gebruikt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.