Savooiekool ovenschotel
😍 49Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Savooiekool ovenschotel

Een heerlijke combinatie van aardappel, romige kool, kruidig gehakt en kaas in deze savooiekool ovenschotel. Boordevol groenten en kruiden.

1 uur 20 minuten
4 personen
Recept savooiekool ovenschotel
Savooiekool ovenschotel ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Tip: je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, dan kun je de volgende stap overslaan.

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakken. Kook de plakken bijna helemaal gaar in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. 

Was de savooiekool en snijd deze in stukken, niet al te groot. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.

Savooiekool ovenschotel
Savooiekool ovenschotel

Savooiekool ovenschotel afmaken – 1 uur

Verwarm een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin. Voeg dan de savooiekool toe en bak nog ongeveer 10 minuten langer. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.

Zet het vuur laag, voeg de room en een scheut water toe en plaats een deksel op de bakpan. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes garen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verhit ondertussen een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak het gehakt rul en voeg dan Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe. Bak dit nog enkele minuten om de tomatenpuree te ontzuren. 

Haal de deksel van de pan met kool en laat het vocht verdampen. Breng de romige kool op smaak met peper en zout.

Verdeel het kruidige gehakt over de ovenschaal en verdeel daar de kool en champignons over. 

Verdeel dan ook de aardappelschijfjes bovenop en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de savooiekool ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe snij je savooiekool?

Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool vervolgens door de helft en snijd de harde kern eruit. Was de savooiekool en snijd de helft vervolgens nogmaals door midden zodat je 4 kwarten overhoudt. Deze kun je vervolgens met een mes in grove of fijnere stukken snijden. Je kunt de kool ook schaven in fijne reepjes.

Is er een verschil tussen savooiekool en groene kool?

Nee, ze zijn precies hetzelfde maar de namen worden door elkaar gebruikt. 

Wat vind je van dit recept?

49 waarderingen
😍
49
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Savooiekool ovenschotel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.