Deze heerlijke romige saus is super lekker bij vis, bekend van de kibbeling bij de viskraam. Wist je dat zelf ravigottesaus maken heel makkelijk is?
Er bestaat nogal wat verwarring over de naam ravigottesaus en wat deze saus nu eigenlijk precies is. Het is de romige en kruidige saus die je krijgt bij de viskraam als je een portie kibbeling besteld.
Je kunt naast de lekkerste ravigottesaus ook zelf kibbeling maken, dan hoef je al helemaal de deur niet meer uit als je geen zin hebt om naar de viskraam te gaan.
Bij Britse Fish & Chips is deze ravigottesaus trouwens ook heerlijk. Officieel hoort er eigenlijk een tartaarsaus bij de Britse klassieker, maar ach, weinig mensen die dat erg zullen vinden.
Tip: Als je geen verse dragon kunt vinden, kun je eventueel gedroogde dragon gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de augurkjes zo fijn mogelijk en hak de kappertjes fijn. Hak de verse bieslook, peterselie en dragon fijn.
Meng de sjalot samen met augurkjes, kappertjes, bieslook, peterselie en dragon. Maak de saus af door er mayonaise, crème fraîche en mosterd doorheen te roeren.
Breng de saus op smaak met peper en zout, lekker om te serveren bij kibbeling. Eet smakelijk!
Wat is ravigottesaus?
Ravigotte, of eigenlijk ravigote is een Franse saus. Het is officieel een dressing (vinaigrette) op basis van kappertjes, tuinkruiden en ui.
Waarom lijkt de Nederlandse ravigottesaus niet op de officiële Franse ravigote?
Waar de verwarring precies vandaan is gekomen, is onbekend. Bij de viskraam krijg je namelijk ravigottesaus bij de kibbeling, ofwel een romige saus met kappertjes, tuinkruiden en ui. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een remouladesaus, die in de volksmond meestal ravigottesaus genoemd wordt.
Wat is het verschil tussen ravigottesaus, remoulade en tartaarsaus?
Het zijn alle drie sauzen op basis van mayonaise, maar een ravigottesaus is extra romig door het toevoegen van crème fraîche (of zure room). Terwijl er in een tartaarsaus o.a. ook gekookte eieren zitten. Een remoulade is eigenlijk een salade van knolselderij. Maar de remouladesaus is in principe hetzelfde als een Nederlandse ravigottesaus, maar dan minder romig.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.